Παγκόσμιοι πρωταθλητές Μάρεϊ και Κέρμπερ

Για πρώτη φορά στην καριέρα τους Άντι Μάρεϊ και Αντζελίκ Κέρμπερ αναδείχτηκαν (όπως ήταν φυσιολογικά) παγκόσμιοι πρωταθλητές της ITF.

Και για πρώτη φορά στην ιστορία θα βραβευτούν ταυτόχρονα δύο αδέρφια, καθώς ο Τζέιμι Μάρεϊ με τον παρτενέρ του Μπρούνο Σοάρες είναι η κορυφαία ομάδα στο διπλό! Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες θα πάρουν οι Κριστίνα Μλαντένοβιτς/Καρολίν Γκαρσιά.

«Σημαίνει πολλά για μένα η ανάδειξή μου ως παγκόσμιος πρωταθλητής της ITF», δήλωσε

ο 29χρονος Βρετανός, που κατέκτησε φέτος εννέα τίτλους και ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. «Ήταν μια αξέχαστη χρονιά, στην οποία κέρδισα ξανά το Wimbledon, πήρα το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξασφάλισα το Νο.1 στο τελευταίο ματς της σεζόν. Είναι κάτι ξεχωριστό, επειδή και ο αδερφός μου είναι παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η Κέρμπερ, από την πλευρά της, κέρδισε φέτος τους δύο πρώτους Grand Slam τίτλους της και είναι η πρώτη Γερμανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια μετά τη Στέφι Γκραφ, που είχε αυτή την τιμή για επτά σερί χρόνια μέχρι το 1996. «Ήταν μακράν η καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου, με τόσες αξέχαστες εμπειρίες και συναισθήματα. Είμαι ευγνώμων για την αναγνώριση και ανυπομονώ για τις μελλοντικές προκλήσεις».

Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο Παρίσι στις 6 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του Roland Garros.

Keywords
Τυχαία Θέματα