Κύργιος: «Παίζω τένις για τα χρήματα»

Όλοι οι τενίστες στην ηλικία του Νικ Κύργιου ονειρεύονται το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και την κατάκτηση Grand Slam τίτλων... Ο εκρηκτικός Ελληνοαυστραλός, ωστόσο, δεν είναι σαν όλους τους άλλους...

«Το να γίνω Νο.1 δεν με ενθουσιάζει καθόλου, για να είμαι ειλικρινής», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Straits Times. «Δεν είναι κάτι το οποίο εύχομαι να ήμουν. Είτε είμαι 13, είτε 1, είτε 20 στον κόσμο δεν με απασχολεί καθόλου. Είναι απλά τένις. Υπάρχουν άνθρωποι που

μου λένε τι να κάνω, πώς να συμπεριφέρομαι, κάθε μέρα, και δεν με νοιάζει».

Και τότε, λοιπόν, γιατί παίζει; Η απάντησή του είναι αφοπλιστική... «Γιατί, δυστυχώς, όλοι χρειαζόμαστε χρήματα, έτσι δεν είναι;». Δεν παίζει για να κερδίσει Grand Slam; «Ναι, θα ήταν διασκεδαστικό, φαντάζομαι».

​Όταν ρωτήθηκε τι έμαθε από τη φετινή σεζόν, την οποία αποχαιρέτησε τιμωρημένος για τη συμπεριφορά του στο Masters της Σανγκάης, φάνηκε για άλλη μια φορά ότι δεν... πεθαίνει για το άθλημα. «Δεν παίρνω τον εαυτό μου πολύ σοβαρά. Στην τελική, απλά παίζουμε τένις. Δεν έχει πολλή σημασία. Υπάρχουν θέματα και άλλα πράγματα στον κόσμο τα οποία σκέφτομαι. Είναι μόνο τένις. Ένα τόσο μικρό πράγμα μπροστά σε ό,τι συμβαίνει».

Για το μπάσκετ, όμως, «λιώνει»... Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ευγνώμων για ό,τι κερδίζει μέσω του τένις. «Λατρεύω τα πάντα σχετικά με το μπάσκετ. Τους ήχους, την μπάλα, το γήπεδο, την ατμόσφαιρα. Στο τένις μου αρέσει αυτό που μπορείς να βγάλεις από το παιχνίδι, ό,τι έρχεται με αυτό. Μου αρέσει το χρήμα, ο τρόπος ζωής. Είμαι ευλογημένος που μπορώ να παίζω ένα άθλημα που σου δίνει μεγάλες απολαβές. Ταξιδεύω σε νέα μέρη, γνωρίζω ανθρώπους, βλέπω τον κόσμο. Είμαι τυχερός που κάνω αυτό που κάνω. Μου αρέσει αυτό που παίρνεις, μπορείς να εμπνεύσεις τον κόσμο, να βοηθήσεις πολλούς ανθρώπους όταν σταματήσεις».

Αφού τόνισε ότι δεν έχει προπονητή εδώ και δύο χρόνια «επειδή δεν τον χρειάζομαι» μίλησε και για την on court «γλώσσα» του. «Φίλε, είναι μόνο τένις. Είναι μόνο ένα παιχνίδι. Ποιος νοιάζεται αν έχω ταλέντο; Είναι μόνο ένα παιχνίδι. Βρίζω και είναι σαν να είμαι κακός άνθρωπος. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Βρίζω, αυτό είναι όλο. Εσύ δεν βρίζεις;».

​Όσο για τη ζωή του εκτός court; «Είμαι πολύ ήσυχος. Δεν μιλάω με πολλούς ανθρώπους. Έχω έναν πολύ μικρό κύκλο. Κυριολεκτικά, μιλάω μόνο στην οικογένειά μου και την κοπέλα μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα