Πλώρη για το Χρηματιστήριο Λονδίνου βάζει η Τράπεζα Κύπρου

Πλώρη για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και τη δημιουργία μητρικής εταιρίας στην Ιρλανδία, βάζει η Τράπεζα Κύπρου μετά την έγκριση των μετόχων της.

Στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της Τράπεζας, οι μέτοχοι υπερψήφισαν τις δύο σχετικές προτάσεις, οι οποίες επί της ουσίας επιτρέπουν στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Κύπρου να γυρίσει σελίδα, εκμεταλλευόμενο τη νομοθεσία της Ιρλανδίας και τη δυναμική

που θα του προσδώσει η εισαγωγή στη χρηματαγορά του Λονδίνου.

Το ψήφισμα για την εισαγωγή της μετοχή της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο, απαιτούσε απλή πλειοψηφία (50% + μία ψήφο), ενώ το ψήφισμα για τη δημιουργία της νέας μητρικής απαιτούσε ενισχυμένη πλειοψηφία 75%, επί των μετόχων που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση.

Έτσι, το πρώτο εγκρίθηκε με ποσοστό 99,74% θετικών ψήφων, ενώ το δεύτερο εγκρίθηκε με ποσοστό 99,74% των παρόντων μετόχων.

Άκερμαν: Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι προς το συμφέρον όλων

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Τζόζεφ Άκερμαν, μιλώντας στους μετόχους, τάχθηκε υπέρ των δύο ψηφισμάτων.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εισαγωγή των μετοχών μας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των μετόχων τόσο των κατοίκων όσο και των μη κατοίκων Κύπρου, της ίδιας της Τράπεζας και της κυπριακής οικονομίας γενικότερα. Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να αυξήσει τη ρευστότητα και την αναγνωρισιμότητα των μετοχών της Τράπεζας και να θέσει την Τράπεζα ενώπιον μιας ευρύτερης βάσης θεσμικών και άλλων ενημερωμένων επενδυτών», σημείωσε ο Τζόζεφ Άκερμαν, τονίζοντας ότι «η διπλή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα ελκύει την προσοχή των επενδυτών και προς την κυπριακή οικονομία και τις καλές της επιδόσεις, καθώς και στις ευκαιρίες που προσφέρει το κυπριακό χρηματιστήριο», είπε.

Την ίδια ώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Τζον Χούρικαν, έκανε λόγο για λαμπρή προοπτική από τις νέες αυτές στρατηγικές κινήσεις.

«Η μακροπρόθεσμη προοπτική μας είναι λαμπρή και γίνομαι πιο πεπεισμένος γι’ αυτό με κάθε επιπλέον βήμα που κάνουμε. Είμαστε σίγουροι για τις προοπτικές του συγκροτήματος και για την ικανότητά μας για την επίτευξη διατηρήσιμων αποδόσεων για τους μετόχους μας μεσοπρόθεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ένταση από παλαιούς μετόχους

Νωρίτερα, ένταση είχε προκληθεί από παλαιούς μετόχους, αλλά και μετόχους που υπέστησαν κούρεμα, όταν εκφράστηκε από τη μεριά τους δυσαρέσκεια, αναφορικά με τον τρόπο που ασκείται η διαχείριση της Τράπεζας από το ΔΣ.

Όπως αναφέρθηκε, η παρούσα διοίκηση παρέλαβε μια δυνατή τράπεζα, την οποία «παρέδωσε σε χέρια ξένων οι οποίοι έριξαν την αξία της μετοχής», ενώ ανησυχίες εκφράστηκαν για το μέλλον. Όπως ειπώθηκε, υπάρχει κίνδυνος η μετοχή να ακολουθήσει την πορεία του Brexit, με τη μετοχή της να χάνει περαιτέρω αξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα