Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού – Σε εφαρμογή η σύμβαση Λανζαρότε

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, η σύμβαση Λανζαρότε, η οποία αποτελεί ένα πανίσχυρο νομικό όπλο κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, τίθεται σε εφαρμογή στη χώρα μας.

Σήμερα, 1η Ιουνίου γιορτάζουν όλα τα παιδιά του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος.

Για κάποια, τυχερά παιδιά, η κάθε μέρα είναι μια γιορτή! Κάποια άλλα, ίσως να μη γιορτάσουν ποτέ. Ίσως να μη μάθουν ποτέ τα δικαιώματά τους: Την ευθύνη των μεγάλων απέναντί τους, να τα φροντίζουν, να τα προστατεύουν,

να σέβονται την αθωότητα και την αγνότητά τους.

Η σημερινή μέρα, είναι βαρύνουσας σημασίας για τα παιδιά της Κύπρου, καθώς τίθεται σε ισχύ η σύμβαση Λανζαρότε, η οποία αποτελεί ένα πανίσχυρο νομικό όπλο κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Η Σύμβαση προνοεί για την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της παιδικής πορνογραφίας, και την προστασία των θυμάτων, και εισάγει σημαντικές πρόνοιες για την αντιμετώπιση του ειδεχθούς αυτού φαινομένου.

Πρόκειται για ένα κυρωτικό νόμο, του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 13 Νοεμβρίου 2014, και εισάγει στην εσωτερική έννομη τάξη της Κυπριακής Δημοκρατίας τη Σύμβαση Λανζαρότε.

Από το 2010, οπόταν και άρχισε η εκστρατεία Ένα στα Πέντε στη Ρώμη της Ιταλίας, το hope for children συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία και, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συμβουλίου στην Κύπρο, εργάστηκε ασταμάτητα για την κύρωση της Σύμβασης Λανζαρότε”.

Γιατί τα παιδιά πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας! Άλλωστε, "τι μπορεί ν’ αγγίξει την καρδιά ενός ανθρώπου, αν δεν μπορεί να την αγγίξει η ψυχή ενός παιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα