Αγία Νάπα και Παραλίμνι γιορτάζουν την ημέρα του Κατακλυσμού

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορούς, τραγούδια και ερωτικά τσιαττιστά, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Νάπας με την ευκαιρία της ημέρας του Κατακλυσμού.

Το πρωί τελέστηκε η θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και ακολούθως ιερείς και πιστοί επιβιβάστηκαν σε μικρό πλοιάριο όπου, ανοικτά του λιμανιού, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων.

μέχρι το μεσημέρι διεξαγόταν το Φεστιβάλ Νερού, με μαγάλους και μικρούς να χρησιμοποιούν νεροπίστολα και κουβάδες, σε ένα παιγνίδι χαράς και διασκέδασης.

Το βραδινό πρόγραμμα αρχίζει στις 19:15 με το Χορευτικό Όμιλο του Δήμου Αγίας Νάπας και θα ακολουθήσουν λαϊκοί ποιητές και τραγουδιστές με τσιαττιστά και ερωτικά τραγούδια.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από το χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού που θα παρουσιάσουν το Μουσικό Σχήμα του Πολιτιστικού Ομίλου «Κάβο Γκρέκο» Αγίας Νάπας και ο Χορευτικός Όμιλος «Ρύμβος».

Οι εκδηλώσεις της ημέρας του Αγίου Πνεύματος θα κλείσουν με τη συναυλία του γνωστού Ελληνα καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση.

Σημειώνεται ότι η στάθμευση σε όλους τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης, στο κέντρο και στις παράλιες περιοχές της Αγίας Νάπας θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Εξάλλου στον Πρωταρά και την Περνέρα ο Δήμος Παραλιμνίου έχει προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις για να εορταστεί καταλλήλως η γιορτή του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πλούσιο μουσικοχορευτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, πολιτιστικά δρώμενα, διαγωνισμοί κατασκευής χειροποίητου αυλού, τσιαττιστών και παραδοσιακών κυπριακών αντρικών χορών.

Ακόμα θα πραγματοποιηθεί το 2ο φεστιβάλ Water Fight και αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι η μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Δάντη.

Διαβάστε ακόμα:

Εορτασμοί για τον Κατακλυσμό στο κάστρο της ΠάφουΚορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον «Κατακλυσμό» στη Λάρνακα

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα