Πάφος: Ολοκληρώθηκε συνέδριο του προγράμματος SINFONIA

Τις εμπειρίες και τις πρακτικές του Ίνσμπρουκ της Αυστρίας και του Μπολζάνο της Ιταλίας μετέφεραν στους Κύπριους που συμμετείχαν στο συνέδριο «Smart Cities: Low Carbon Cities for Better Living», που οργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SINFONIA, οι εκπρόσωποι των δύο πόλεων.

Εκ μέρους του Δήμου Πάφου, ο πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης παρουσίασε τους στόχους και τις επιδιώξεις της τοπικής αρχής για την μετατροπή της Πάφου

σε “έξυπνη πόλη”, ενώ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας, Νίκος Χατζηνικολάου, και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Βενιζέλος Ευθυμίου, παρουσίασαν τις πολιτικές για την εφαρμογή νέων πρακτικών για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη τριήμερη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SINFONIA συμμετείχαν 40 περίπου εταίροι από πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως Αυστρία, Ιταλία , Γαλλία και Ισπανία.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, που οργάνωσαν ο Δήμος Πάφου και οι εταίροι του Προγράμματος SINFONIA στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, παρουσιάστηκαν οι στόχοι του Δήμου για μια βιώσιμη αστική ανάπτυξη και συζητήθηκαν οι εμπειρίες των υπολοίπων εταίρων, σχετικά με τους τρόπους και τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών πόλεων να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή πρόκληση και να ωφεληθούν από τις καλές πρακτικές.

Στους βασικούς ομιλητές περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από τους Δήμους του Ίνσμπρουκ της Αυστρίας και του Μπολζάνο της Ιταλίας, οι οποίοι έχουν αναλάβει σχετικές δράσεις στο πλαίσιο του SINFONIA.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης ομιλητές από εθνικούς τομείς βιομηχανίας και ενέργειας, οι οποίοι παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές για την καλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα