«Τετραγωνισμός φαύλου κύκλου η μεταρρύθμιση στις φυλακές»

20:45 1/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα άλυτα προβλήματα, αλλά και τις προβληματικές λύσεις των φυλακών επικεντρώθηκε η σημερινή εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, το Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ν. Λάρισας, το Σ.Δ.Ε. Λάρισας και τον Σύλλογο «Διέξοδος».

Η επίλυση των προβλημάτων στις φυλακές, όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Νικ. Κουλούρης, είναι μια συνταγή που περιέχει και πικρά και γλυκά στοιχεία. Οπότε το αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος πρόσθεσε είναι ανάμικτο και δεν είναι

ούτε πικρό, αλλά ούτε και γλυκό.

«Εδώ και 10ετίες το πρόβλημα των φυλακών το αντιμετωπίζουμε ως μόνιμο πρόβλημα. Ακόμη κι αν αλλάξουμε τρόπο σκέψης, φιλοσοφία, τις συνθήκες είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο θα εξακολουθήσει να παραμένει ένα πρόβλημα προς επίλυση», σημείωσε ο κ. Κουλούρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το πρόβλημα των φυλακών δεν λύνεται, αφού περιέχει εγγενείς αντιφάσεις.
Ο κ. Κουλούρης ανέπτυξε το θέμα «Η μεταρρύθμιση της φυλακής: ο τετραγωνισμός ενός φαύλου κύκλου», ενώ ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. μίλησε για τις «Φυλακές στον καιρό της κρίσης». Η κ. Ελένη Κακαζιάνη, δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. Εταιρίας Προστασίας Αποφυλακιζομένων ν. Λάρισας αναφέρθηκε στις πρακτικές επανένταξης και την περίπτωση της Λάρισας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι κκ. Δημήτριος Κατσαρός, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Δήμητρα Παπαχρήστου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρίας Προστασίας Αποφυλακιζομένων Ν. Λάρισας, Νικόλαος Πουτσιάκας, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ν. Λάρισας. Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής του Σ.Δ.Ε. Λάρισας και πρόεδρος του Συλλόγου «Διέξοδος», Γιώργος Τράντας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτέθηκαν στον 2ο όροφο του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας εικαστικές δημιουργίες κρατουμένων από τις φυλακές της Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα