Πάφος 2017: Έκθεση "Αναφορά στην Αφροδίτη"

Άλλη μια αξιόλογη έκθεση από το Πάφος 2017, με τίτλο Αναφορά στην Αφροδίτη, άνοιξε τις πύλες της, την Τρίτη 07-11-17 στην Παλιά Ηλεκτρική. Τα εγκαίνια τέλεσε το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάφος 2017 , κύριος Αντρέας Χατζηθωμάς, στην παρουσία και του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Η επ. καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Ερατώ Χατζησάββα, επιχειρεί μια καινοτόμα και σύγχρονη πολυμεσική προσέγγιση γνωστών αριστουργημάτων της ευρωπαϊκής τέχνης που απεικονίζουν

τη Θεά της ομορφιάς, του έρωτα, της γονιμότητας και της ιερής πορνείας. Παράλληλα, 15 Κύπριοι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ επιχειρούν με τη συνδρομή της Ε. Χατζησάββα τη δική τους πρόσληψη της Θεάς μέσα από τους ομηρικούς ύμνους και τα ομηρικά έπη, σε επιμέλεια της τεχνοκριτικού Λήδας Καζαντζάκη.

Η έκθεση πλαισιώνεται με μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη Θεά της ομορφιάς, που προσεγγίζουν πολυδιάστατα το πολιτιστικό υπόστρωμα του μύθου. Η μουσική του Σωτήρη Καραγιώργη συνδιαλέγεται με πεζά και ποιητικά έργα για την Αφροδίτη, σε επιμέλεια του καθηγητή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Γιώργου Γεωργή, με προβολές, απαγγελίες και συζητήσεις. Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια Έκθεσης: Τρίτη 7 Νοεμβρίου-Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, Ώρες: 16.00-19.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα