Παμπορίδης: Ο τομέας της υγείας δεν προσφέρεται για λαϊκισμό

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες, αποδίδει ο Υπουργός Υγείας, τα όσα ακούγονται περί αδικαιολόγητου κουρέματος στις δαπάνες στον τομέα της δημόσιας υγείας. Ο Γιώργος Παμπορίδης παραχώρησε διάσκεψη τύπου, στο πλαίσιο της οποίας τόνισε εμφαντικά πως το κοινωνικό αγαθό της υγείας, δεν πρέπει να θεωρείται βήμα για παραγωγή λαϊκισμού.

Ο κ.Παμπορίδης δήλωσε ότι «κάποιοι στην προσπάθεια τους να δώσουν μια έμφαση στις θέσεις τους, δια υπερβολών, παρουσιάζουν μια στρεβλή εικόνα για τα θέματα της υγείας».

Απορρίπτοντας ισχυρισμούς περί μειώσεων κατά μερικές εκατοντάδες

εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, ο Γιώργος Παμπορίδης ξεκαθάρισε πως ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2016 ήταν κοντά στα 543 εκατομμύρια ευρώ. 65 περίπου εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό για το 2012, ο οποίος ανήλθε στα 608,5 εκατομμύρια.

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας για το 2011 ήταν περίπου 643 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία δαπανήθηκαν τελικά τα 599,5 εκατομμύρια.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης ότι «Οι όποιες μειώσεις παρατηρούνται. αφορούν 1ο στις μειώσεις στο κρατικό μισθολόγιο από πολιτικές αποφάσεις που λήφθηκαν από προηγούμενη κυβέρνηση και 2ο από τις εξοικονομήσεις που επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.»

Για παράδειγμα, η μείωση των 55 εκατομμυρίων ευρώ που καταγράφηκε στον προϋπολογισμό του 2016, σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό του 2013, αφορά σε μείωση στο κρατικό μισθολόγιο ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ και εξοικονομήσεις ύψους 26,5 εκατομμυρίων

«Να διευκρινίσω επίσης πως όταν λέμε εξοικονομήσεις, δεν μιλάμε για μείωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Μιλάμε για νοικοκύρεμα για σουλούπωμα. Υπήρχε πάρα πολύ λίπος, ήταν προφανές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παμπορίδης.

Στις εξοικονομήσεις περιλαμβάνεται και η μείωση των δαπανών για παραπομπές ασθενών σε νοσηλευτήρια του εξωτερικού, οι οποίες οφείλονται αφ’ ενός σε καλύτερη διαπραγμάτευση με τα εν λόγω νοσηλευτήρια και αφετέρου στην αύξηση της γκάμας παρεχόμενων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα