Συναλλαγές ακόμα και για τον… κάτω κόσμο

Ύποπτες σχέσεις νεκροτόμων και γραφείων κηδειών, αποκαλύπτει επιστολή του Γενικού Ελεγκτή προς τον Γιώργο Περδίκη.

Το κουτί της Πανδώρας ανοίγουν οι συλλήψεις γιατρών του Δημοσίου για χρηματισμό, καθώς και αλληλογραφία μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και Γιώργου Περδίκη.

Επιστολή, την οποία έφεραν απόψε στο φως οι Τομές στα Γεγονότα και η οποία αποτελεί απάντηση του Γενικού Ελεγκτή προς τον κ. Περδίκη (27 Ιανουαρίου 2016) αποκαλύπτει περίεργες σχέσεις

μεταξύ βοηθών νεκροτόμων και γραφείων κηδειών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Ελεγκτής ενημερώνει ότι διερευνά γραπτή καταγγελία, σύμφωνα με την οποία βοηθοί νεκροτομείου δημοσίων νοσηλευτηρίων σχετίζονται άμεσα με γραφεία κηδειών. Σε σχέση με την υπόθεση ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, η οποία με τη σειρά της έδωσε οδηγίες στον Διευθυντή ΙΥΥΔΥ να διερευνήσει το θέμα και να δώσει απαντήσει έως τις 18 Δεκεμβρίου 2015.

Κατά την εκπνοή της προθεσμίας, η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου ενημέρωσε τον Γενικό Ελεγκτή ότι δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις απαντήσεις του Διευθυντή ΙΥΥΔΥ και με επιστολή της του ζήτησε ξεκάθαρες τοποθετήσεις.

Έως και το τέλος Ιανουαρίου ο Διευθυντής ΙΥΥΔΥ δεν ανταποκρίθηκε.

Μετά και την εξέλιξη αυτή ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησε την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Υγείας για την υποβολή των στοιχείων που απαιτούνταν για τη διερεύνηση των καταγγελιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα