Σοβαρά προβλήματα επειγόντων περιστατικών σε πάρκο Αθαλάσσας

Πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες αποτελεί σχεδόν καθημερινά το πάρκο Αθαλάσσας. Ωστόσο, σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται ως προς την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και ατυχημάτων. Αρκετοί πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για απώλεια ακόμη και ανθρώπινων ζωών.

Ο Ανώτερος Συντηρητής Δασών Ανδρέας Χρήστου δήλωσε ότι «Όντως έχουμε δεχθεί κάποια παράπονα από πολίτες ότι στο Πάρκο ΑΘαλάσσας έχουν τοποθετηθεί καγκελόπορτες οι οποίες είναι κλειδωμένες και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δημιουργείται πρόβλημα. Για παράδειγμα μας είχαν

αναφέρει περίπτωση καρδιακού επεισοδίου όπου έτυχε να μεταφέρουν τον ασθενή με τα χέρια».

Ακόμα και όταν στην σκηνή έσπευδε άμεσα ασθενοφόρο εντούτοις, παρουσιαζόταν καθυστέρηση στην μεταφορά του ασθενούς στο γενικό νοσοκομείο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο σε ένα ασθενοφόρο υπάρχει το συγκεκριμένο κλειδί εισόδου. Επισημαίνεται ότι στο πάρκο τοποθετήθηκαν πέντε καγκελόπορτες.

Ο κ. Χρήστου δήλωσε επιπλέον ότι «Οι συγκεκριμένες καγκελόπορτες τοποθετήθηκαν πριν από τρία χρόνια. Ο λόγος ήταν ότι ο συγκεκριμένος χώρος έγινε σημείο διακίνησης ναρκωτικών, περιοχή λαθροθηρίας καθώς επίσης και σημείο στο οποίο διεξάγονταν αγώνες ράλυ. Αυτές οι δραστηριότητες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα για την ασφάλεια των επισκεπτών. Τότε δεχόμασταν αρκετές καταγγελίες.»

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός της Διεύθυνσης του Τμήματος Δασών, που προσανατολίζεται σε διάφορες κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών.

Η διεύθυνση του Τμήματος Δασών έχει προβληματισθεί για το θέμα που εγείρουν οι επισκέπτες στην περιοχή και σκέφτεται να τοποθετήσει πάνω στις καγκελόπορτες μικρή πινακίδα στην οποία να φαίνεται τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που πρέπει η καγκελόπορτα να ανοίξει ούτως ώστε εντός λογικού χρόνου να μπορέσουν να ανοίξουν οι καγκελόπορτες.

Πάντως, η υπηρεσία ασθενοφόρων των ιατρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας εισηγείται να δοθούν περισσότερα κλειδιά σε ασθενοφόρα, προκειμένου η μεταφορά των ασθενών να γίνεται εντός λογικού χρονικού πλαισίου. Για το λόγο αυτό οι δυο υπηρεσίες συντονίζουν τις ενέργειές τους και σύντομα αναμένεται συνάντηση τους για αντιμετώπιση του προβλήματος, με την ευχή να μην θρηνήσουμε θύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα