ΟΣΕΛ: Τα δρομολόγια στην ορεινή Λευκωσία αποκαταστάθηκαν

Τα δρομολόγια του ΟΣΕΛ στην ορεινή Λευκωσία έχουν αποκατασταθεί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Την ίδια ώρα προβαίνει σε διευκρυνήσεις για τη διαμάχη μεταξύ του ΟΣΕΛ και ενός από τους μετόχους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο ΟΣΕΛ επιθυμεί να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την κατάσταση πραγμάτων στον Οργανισμό, έχοντας πια την πεποίθηση ότι, παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν χωρίς δική του υπαιτιότητα, αναγνωρίζεται από τους πολίτες και το κράτος, το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειάς του.

Το

αποτελέσμα αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες και δεν είναι άλλο από την αποκατάσταση των δρομολογίων του στην ορεινή Λευκωσία και την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωριών στους επιβάτες.

Ο ΟΣΕΛ με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του, εξαιρουμένου ενός μετόχου του 7%, προχωρεί σε καθ´όλα νόμιμες ενέργειες για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του, ώστε να μην επιτρέψει να επαναληφθούν άλλες αυθαιρεσίες.

Ο ΟΣΕΛ ακολουθεί επίσης το πνεύμα και το γράμμα του νόμου και δίνει χρόνο στη δικαιοσύνη να αποδώσει. Δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει εντυπώσεις, ούτε να παραπλανήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έως αυτή τη στιγμή η κατάσταση πραγμάτων έχει ως εξής:

1. Σημαντικός αριθμός λεωφορείων, 27 που είναι περιουσία του ΟΣΕΛ και τουλάχιστον 4 που ανήκουν σε άλλους μετόχους, εξακολουθεί να κατακρατείται παράνομα από τον Τάσο Μιχαηλίδη και μέλη της οικογένειάς του στον σταθμό Αρεδιού.

2. Ο ΟΣΕΛ κινείται ως υπεύθυνη εταιρία με δικαστικά μέσα για ανάκτηση της περιουσίας του και του σταθμού Αρεδιού. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά με την ενοικίαση άλλων λεωφορείων. Έχει εκδοθεί διάταγμα μη παρεμπόδισης της ανάκτησης των λεωφορείων σε βάρος του Τάσου Μιχαηλίδη και των συγγενών του και τώρα εκκρεμεί η εκδίκαση διατάγματος ανυπακοής.

3. Την περασμένη Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου συγκεκριμένα πρόσωπα εισέβαλαν στα γραφεία του ΟΣΕΛ και προέβησαν σε βίαιες ενέργειες προκαλώντας σωματική βλάβη στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ιορδάνη Ιορδάνους και σε δύο άλλα μέλη του προσωπικού. Προκάλεσαν επίσης ζημιές στα γραφεία.

4. Όλα τα στοιχεία και μαρτυρίες είναι στα χέρια της αστυνομίας για να κάνει τη δουλειά της. Αυτοί που έκαναν τα επεισόδια έχουν ήδη κατηγορηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για πρόκληση σωματικής βλάβης, το Δικαστήριο τους έθεσε περιοριστικά μέτρα και θα εξετάσει την ουσία της υπόθεσης. Τα ΜΜΕ μπορούν να αποταθούν στην αστυνομία για περαιτέρω πληροφόρηση.

5. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕΛ έλαβε αποφάσεις ενεργώντας στο πλαίσιο της νομοθεσίας και των εργασιακών σχέσεων, προβαίνοντας σε απολύσεις που αφορούν 12 πρόσωπα που εμπλέκονται στις αυθαιρεσίες. Το έπραξε έχοντας εξαντλήσει όλη την καλή θέληση και τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες περιλαμβανομένων γραπτών επαναλαμβανόμενων προειδοποιήσεων για πολύ σοβαρές παραβάσεις καθηκόντων και όρων εργασίας. Ο ΟΣΕΛ ακολούθησε επίσης την πάγια τακτική του να εξηγεί και να παραθέτει στοιχεία στις Συντεχνίες όταν υπάρχουν απολύσεις.

6. Ο Οργανισμός εργοδοτεί πολύ σημαντικό αριθμό υπαλλήλων, σχεδόν 400 και νοιάζεται γι’ αυτούς. Εκτιμά την εργασία και την προσήλωσή τους, καθώς και την καθολική ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια να μην επηρεαστεί η υπηρεσία που προσφέρεται στους πολίτες, από τις αυθαίρετες πράξεις.

7. Ο ΟΣΕΛ προτρέπει τα ΜΜΕ να μην δίνουν βάση σε ψευδείς δηλώσεις και παραπλανητικές πληροφορίες γύρω από όσα έχουν συμβεί. Τα όσα συνέβησαν είναι αποτέλεσμα αυθαιρεσιών που δεν θα επηρεάσουν τη συνολική πορεία αναβάθμισης του Οργανισμού. Η νόμιμη και η δικαστική οδός έχει πάρει τη δρόμο της. Μπορεί να χρειάζεται χρόνο, αλλά ο ΟΣΕΛ δεν θα παρεκκλίνει από τον στόχο του που είναι να διαφυλάξει το κύρος και το έργο του, απέναντι στους πολίτες και το κράτος, με το οποίο έχει συγκεκριμένες συμβατικές υποχρεώσεις. Παραμένει δε στη διάθεση των ΜΜΕ για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση.

8. Τέλος ο ΟΣΕΛ συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα μέτρα στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από τον Νόμο διαδικασιών και μέσω Δικαστηρίων για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του προσωπικού του.

Keywords
Τυχαία Θέματα