Νέο Γενικό Προξενείο ΚΔ στην Αικατερινούπολη στη Ρωσία

Νέο, Γενικό Προξενείο, απέκτησε η Κυπριακή Δημοκρατία στην Αικατερινούπολη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, με την ευκαιρία των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε επίσης ενημερωτική ημερίδα στο Εμπορικό Επιμελητήριο για προώθηση Επενδύσεων, Εμπορίου και Τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα το Γενικό Προξενείο Αικατερινούπολης διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας του Αλέξη Σοφοκλέους με θέμα «Τα Μοναστήρια της Κύπρου».

Η έκθεση διοργανώθηκε επίσης στο Εμπορικό Επιμελητήριο και περιλάμβανε επιλεγμένες φωτογραφίες από μοναστήρια της ελεύθερης Κύπρου

που αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής, θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και συνδέονται άρρηκτα με την μακραίωνη ιστορία του νησιού μας.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η «αντοχή» των ιερών αυτών χώρων και των αγιογραφιών τους στο πέρασμα των αιώνων και των κατακτητών και η αρμονία τους με την περιβάλλουσα κυπριακή φύση.

Η έκθεση, λόγω και της κοινής ορθόδοξης παράδοσης, είχε ιδιαίτερη απήχηση στους επισκέπτες για αυτό και με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας, η έκθεση θα παραμείνει στην Ρωσική Ομοσπονδία τους επόμενους έξη μήνες για περιοδεία σε μεγάλες ρωσικές πόλεις .

Τα εγκαίνια του Προξενικού Γραφείου τέλεσε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία, Γιώργος Κασουλίδης και παρευρέθηκαν ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας, Ανδρέας Χριστοδούλου, ο Διευθυντής του γραφείου ΚΟΤ Μόσχας , Δημήτρης Δημητρίου, εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αικατερινούπολης, της τοπικής και περιφερειακής κυβέρνησης, μέλη του διπλωματικού σώματος, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας, μέλη του επιχειρηματικού κόσμου, τουριστικοί πράκτορες και πλήθος άλλων προσκεκλημένων.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα