Ομόνοια: Υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν

Τα θέματα προπονητή, Ασίς, Σκέμπρι και νέων αποκτημάτων πέρασαν μοιραία σε 2η μοίρα τη σημασία των παικτών που παραμένουν στην Ομόνοια
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το ανοικτό θέμα του προπονητή στην Ομόνοια, οι πολλές αποχωρήσεις, οι περιπτώσεις Ασίς και Σκέμπρι, όπως και η αναμονή για τις πρώτες προσθήκες, έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο «πράσινο» ρεπορτάζ. Σε σημείο που κανένας σχεδόν δεν έχει ασχοληθεί με τους παραμένοντες. Αυτούς που θα σηκώσουν το πρώτο βάρος στις ευρωπαϊκές

διοργανώσεις και σίγουρα θα έχουν σοβαρό μερίδιο στην πορεία της επερχόμενης χρονιάς. Αναφερόμαστε στους παίκτες πρώτης γραμμής, αυτούς που θα είναι κομμάτι του βασικού κορμού. Θα μείνουν όχι γιατί έχουν συμβόλαιο, αλλά επειδή, σύμφωνα με τον Νταμπίζα, έχουν ρόλο να παίξουν. Άλλοι πρωταγωνιστικό και άλλοι δευτερεύοντα. Όλα αυτά, βέβαια, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό.

Αρχίζουμε από πίσω. Ο Παναγή πέρασε την 1η δύσκολη χρονιά. Αυτήν την οποία έπρεπε να πάρει παιχνίδια στα… χέρια του, να καταξιωθεί και να κερδίσει την εμπιστοσύνη. Το πέτυχε σχεδόν στο μέγιστο βαθμό. Θα έχει πάντα στο πλευρό του τον Γιωργαλλίδη και σαν καθοδηγητή, αλλά και ως… ανταγωνιστή. Αυτό βάζει πίεση (απαραίτητη) στον νεαρό διεθνή. Η ικανότητα του Καρλίτος να παίζει και στα δύο άκρα της άμυνας, ήταν διαβατήριο παραμονής. Μένουν και οι Κροάτες Ρούνιε και Όρσουλιτς. Ο πρώτος έχει 18 μήνες παρουσία και, όταν είναι συγκεντρωμένος, τα πάει μια χαρά. Για το 2ο δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα. Για να μην υπάρξει θέμα αποχώρησής του, πάει να πει πως ο Νταμπίζας είδε κάτι που τον κάνει να ποντάρει στον Όρσουλιτς, έστω και σαν λύση από τον πάγκο.

Στο κέντρο, η τριάδα Μαργκάσα, Οικονομίδης, Φλορέσκου. Παίκτες που τρέχουν πολύ, πρεσάρουν, έκαστος έχει και συγκεκριμένο επίπεδο τεχνικής κατάρτισης. Θα κουβαλήσουν αυτά τα απαραίτητα στοιχεία στην εικόνα της Ομόνοιας στη νέα χρονιά και σίγουρα μπορούν να κάνουν περισσότερα, αν η ποιότητα και το μοντέλο της ομάδας τύχουν αναβάθμισης.

Ο Σέρινταν ήταν η πιο θορυβώδης και αποδεδειγμένα η καλύτερη περσινή προσθήκη της Ομόνοιας. Ξεπέρασε κατά πολύ τον εαυτό του σε αριθμό τερμάτων, είχε γενική συμβολή στην προσπάθεια της ομάδας, ενώ είναι ένας πολύ καλός «διπλοθεσίτης». Κάτι που η Ομόνοια θα έχει ανάγκη.

Περνάμε και στα φτερά. Για τον Χριστοφή και Μπαντιμπαγκά ένα είναι το ζητούμενο. Να μην έχουν ατυχίες με τραυματισμούς. Το ότι θα κάνουν προετοιμασία από την αρχή θα είναι πολύ θετικό. Αν είναι υγιείς και δυνατοί, τα φτερά της Ομόνοιας θα έχουν φτερά… Παίκτες με φοβερή ταχύτητα, εκρηκτικότητα, ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Ικανοί να προκαλέσουν ανασφάλειες σε κάθε άμυνα.

Στην εξίσωση μπαίνουν και οι υπόλοιποι Κύπριοι. Ο Ρουσιάς πήρε αρκετά λεπτά στα πόδια του και λογίζεται πάλι ως η 3η επιλογή (αξιόλογη) στην κορυφή. Ο Δημητρίου και ο Φυλακτού πήραν πέρσι ευκαιρίες. Ο Φιλιώτης μένει γιατί ο Νταμπίζας έχει σχηματίσει θετική άποψη, ο Κονομής επιστρέφει, έχοντας αρκετά παιχνίδια στα πόδια του έστω και σε επίπεδο 2ος κατηγορίας.

Μέρα περνά, μέρα φεύγει
Το θέμα προπονητή δεν έκλεισε, οπότε δεν μπορούν να προχωρήσουν και οι περιπτώσεις μετεγγραφών, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να δώσει συγκατάθεση το νέο αφεντικό. Όπως αναφέραμε και χθες, πέραν του Ελευθερόπουλου, κανένα άλλο όνομα από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ενδιέφερε. Βέβαιο επίσης (όπως επίσης γράψαμε από χθες) ότι ο τεχνικός δεν θα είναι από την Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά τους Σκέμπρι, Ασίς έπονται εξελίξεις. Η διαφορά με τον Μαλτέζο παραμένει μεγάλη και κάθε μέρα που περνά μειώνει τις πιθανότητες παραμονής του. Μέχρι αύριο θα κατατεθεί η πρόταση στον Ασίς και εναπόκειται στον 38χρονο άσο, αν θα την αποδεχτεί ή όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα