Ομόνοια: Το ανακάτεμα της τράπουλας… και η πρώτη δικαίωση

Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο η Ομόνοια είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο βρέθηκε να χάνει με 1-0 μέχρι το 65ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, έφτιαχναν τις προϋποθέσεις για δημιουργία ευκαιρίών, έχασαν 4-5 καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να το πετύχουν γρήγορα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του ο παράγοντας άγχος. Κάπου εκεί ο Κώστας Καϊάφας ανέλαβε δράση κάνοντας

αλλαγές τόσο σε πρόσωπα τόσο και σε σχηματισμό στον αγωνιστικό χώρο. Ουσιαστικά ο Κύπριος τεχνικός ανακάτεψε την τράπουλα με στόχο να γυρίσει το παιχνίδι.

Η είσοδος του Σκέμπρι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και η έξοδος του Ρούμπιο δεν άλλαξαν κάτι όσον αφορά τον σχηματισμό στο γήπεδο με τον Κύπριο τεχνικό να ελπίζει ότι ο Μαλτέζος μπορεί να δώσει αυτά που δεν έδωσε ο Ισπανός στα πρώτα 45 λεπτά. Δέκα λεπτά αργότερα ο Φοφανά πήρε την θέση του Ρόντρι με τον Λεάντρο να αφήνει τον Ρούνιε μαζί με τους Μαργκάσα και Λιομπζιανίτσε σε θέση σέντερ μπακ. Έτσι το σχήμα γύρισε σε 3-5-2 με την Ομόνοια πλέον να ψάχνει με μανία το γκολ. Η πίεση αυξήθηκε και οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με πέναλτι του Ποτέ.

Βλέποντας αυτή την εξέλιξη ο Καϊάφα έδωσε παράταση στην αλλαγή του Γκαρσία ο οποίος ήταν έτοιμος να περάσει σαν αλλαγή. Ο Ισπανός τελικά πήρε σήμα από τον πάγκο (αλλαγή με τον Ράμος στο 72’) και με την πρώτη του επαφή λύτρωσε τους πράσινους που πανηγύρισαν έντονα το γκολ, δείγμα του ότι ήθελαν πολύ αυτό το τρίποντο πριν από τα ντέρμπι.

Έτσι η πρώτη δικαίωση ήρθε για τον Ρομπέρτο Γκαρσία που την τελευταία μέρα της μετεγγραφικής περιόδου δέχθηκε επίσημη πρόταση από τη Σαλαμίνα, με τον Κώστα Καϊάφα να την αρνείται χωρίς δεύτερη σκέψη. Λίγες μέρες αργότερα ο Ισπανός δικαιώνει τον προπονητή του που στηρίζει πολλά σε αυτόν και το δείχνει με τις συχνές συνεχόμενες συμμετοχές του έστω και σαν αλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα