Ομήρου:Απαράδεκτη η αναβολή ψήφισης της έκθεσης για Tουρκία

Εντελώς απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου τη χθεσινή αναβολή στο ευρωκοινοβούλιο της έκθεσης για την Τουρκία και επισήμανε ότι θα πρέπει να στηλιτευθεί κατά τον έντονο και πλέον τρόπο.

Ο Γιαννάκης Ομήρου αναφέρθηκε ακόμη στο απαράδεχτο, όπως το χαρακτήρισε, γεγονός των μεθοδεύσεων που υπάρχουν από ορισμένους ευρωβουλευτές να ανοίξουν κεφάλαια στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – ΕΕ τη στιγμή, είπε, που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από το 2005 και στη συνέχεια με επανειλημμένες αποφάσεις

έχει καθορίσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις που θα πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία σε σχέση με την Κύπρο προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα ο ενταξιακός διάλογος Τουρκίας – ΕΕ.

Μέχρι σήμερα από το 2005, η Τουρκία είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν ευρωβουλευτές αντί να σέβονται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να τις καταπατούν και να τις περιφρονούν με αυτό τον τρόπο.

Αντίθετα οι ευρωβουλευτές ως κατ΄ εξοχήν εκπρόσωποι της λαϊκής θέλησης των Ευρωπαίων πολιτών είπε, θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο ευαίσθητοι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβίασης αρχών του διεθνούς δικαίου.

Αποτελεί όνειδος αυτή η συμπεριφορά, σημείωσε ο Γιαννάκης Ομήρου και αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί προς εκείνους τους κύκλους εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που περιφρονούν και καταπατούν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, κατέληξε .

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα