Διεθνές συνέδριο για αεροπορική εκπαίδευση στη Λάρνακα

Διεθνές συνέδριο για την αεροπορική εκπαίδευση και την σημασία της για την ασφάλεια πτήσεων θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα στις 28 – 29 Μαΐου με τη συμμετοχή μέχρι στιγμής 170 ειδικών στις αερομεταφορές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων το συνέδριο διοργανώνει το ίδιο σε συνεργασία με το Joint Aviation Authorities Training

Οrganization ( JAATO) και την στήριξη της Κυπριακής Κυβέρνησης.

«Ως γνωστό, το JAATO αποτελεί τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό στον κόσμο σε θέματα αερομεταφορών και είναι στενά συνδεδεμένος με την ΕΕ και τον `Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας ( ECAC)`, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «στο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Μαΐου στο ξενοδοχείο PALM BEACH στην Λάρνακα, ομιλητές από εφτά Διεθνείς Οργανισμούς και ειδικοί από αρκετές χώρες θα μιλήσουν για την αεροπορική εκπαίδευση και την σημασία της για την ασφάλεια πτήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση μέχρι τώρα 170 άτομα από την Κύπρο και το εξωτερικό δήλωσαν συμμετοχή ενώ η μεγαλύτερη συμμετοχή προέρχεται από το Ισραήλ με έντεκα εκπροσώπους από όλο το φάσμα των αερομεταφορών της χώρας.

Συμμετοχές υπάρχουν επίσης και από Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, αναφέρεται.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα συζητηθεί από τους συμμετέχοντες Διεθνείς Οργανισμούς η δημιουργία της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οργανισμών Αεροπορικής Εκπαίδευσης», με βάση την Κύπρο.

Θα υπογραφεί επίσης Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του FSF-MED και της «Ελληνικής Αεροπορικής Εταιρείας».

Αυτό, αναφέρεται, «σε συνδυασμό με τα Μνημόνια που υπόγραψε το FSF-MED με τον ICAO, το FISHER INSTITUTE του Ισραήλ, το Ρωσικό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων και το Αεροπορικό Ίδρυμα της Ρουμανίας, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για συνεργασία στις αερομεταφορές και συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη της Κύπρου ως περιφερειακό Κέντρο στον σημαντικό αυτό τομέα».

Επίσης στην διάρκεια του επίσημου δείπνου, το FSF-MED θα απονείμει το Ετήσιο Βραβείο του στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αεροπορικών Εταιρειών (IATA), για την συμβολή της στην διεθνή ασφάλεια πτήσεων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα