Ομήρου: Απαιτείται αλλαγή της τουρκικής στάσης στο Κυπριακό

Αυτό που απαιτείται για επίτευξη ουσιαστικής προόδου στο Κυπριακό είναι η αλλαγή της τουρκικής στάσης δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου σε συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο, Trevor Peacock λέγοντας ότι το κλειδί της λύσης του Κυπριακού, παραμένει στα χέρια της Άγκυρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κατά τη

συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις πολύ καλές σχέσεις Κύπρου – Αυστραλίας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Peacock για την ουσιαστική συμβολή του κατά τη διάρκεια της τετραετούς του θητείας στην Κύπρο, στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόσο στο διακοινοβουλευτικό όσο και στο διακρατικό επίπεδο.

Από πλευράς του, ο απερχόμενος Αυστραλός Ύπατος Αρμοστής επαναβεβαίωσε τη σταθερή στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Παράλληλα, εξήρε τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας πως είναι φυσικοί φίλοι, που πέραν της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, τους συνδέει και η παρουσία μεγάλης και δραστήριας κυπριακής κοινότητας στην Αυστραλία.

Οι κύριοι Ομήρου και Peacock συζήτησαν επίσης για την οικονομική κατάσταση σε Κύπρο και Αυστραλία και τις προσπάθειες σταθεροποίησης και ανάκαμψης στο πλαίσιο της ευρύτερης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις για το ζήτημα της μετανάστευσης και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα