Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΚΕΕ εναντίον του Οζγκιουργκιούν

Οξύνεται το προεκλογικό κλίμα στο κόμμα Εθνικής Ενότητας ενόψει του εκλογικού συνεδρίου της 31ης Οκτωβρίου, ενώ ο αριθμός των υποψηφίων προέδρων έφτασε τους έξι.

Εκτός από τον νυν πρόεδρο, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, υποψήφιοι κατέρχονται οι: Ζορλού Τορέ, Ερσίν Τατάρ, Ναζίμ Τσιαβούσογλου, Ουνάλ Ουστέλ και Ερσάν Σανέρ. Όπως δήλωσε χθες στην τ/κ εφημερίδα “Χαβαντίς” ο Ερσίν Τατάρ, οι πέντε έχουν συσπειρωθεί εναντίον του Οζγκιουργκιούν και όποιος περάσει ανθυποψήφιός του στον επόμενο γύρο, οι υπόλοιποι τέσσερις θα τον στηρίξουν.

Ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν,

είπε, χρησιμοποιεί τις κομματικές λίστες και τις “κυβερνητικές” θέσεις υπέρ του στον προεκλογικό αγώνα. Εάν δεν περάσει ο νυν πρόεδρος στο δεύτερο γύρο, συνέχισε, όποιος από τους πέντε πάρει τις περισσότερες ψήφους θα ανακηρυχθεί ως πρόεδρος του ΚΕΕ.

Για πρόβλημα ηγεσίας στο κόμμα μίλησε σήμερα και ο Ζορλού Τορέ, σε δηλώσεις του επίσης στην “Χαβαντίς”. Τατάρ και Τορέ είναι από τα παλαίμαχα στελέχη του ΚΕΕ και θεωρούνται προσκείμενοι στον πρώην αρχηγό του κόμματος και πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου. Ο κ. Τορέ, που είχε μεταγραφεί στο Δημοκρατικό κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς κατά τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις επί Ιρσέν Κιουτσιούκ, και επέστρεψε στη συνέχεια πίσω, ξεκαθάρισε επίσης ότι εάν εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος του ΚΕΕ η “κυβέρνηση” δεν θα προχωρήσει, προαναγγέλλοντας ότι θα τερματίσει τη συνεργασία με το ΡΤΚ. Υπενθύμισε δε ότι ο ίδιος ήταν εναντίον αυτής της συνεργασίας από την αρχή. Να σημειωθεί ότι εναντίον ήταν και ο Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Τορέ βλέπει επιπλέον μια αδυναμία του ΚΕΕ στην πολιτική του στο Κυπριακό, λέγοντας πως για το κόμμα το κυπριακό πρόβλημα ήταν “εθνική υπόθεση” και έγινε – όπως είπε – υποψήφιος για να διατηρήσει τις αρχές αυτής της εθνικής υπόθεσης.

Σε τηλεοπτική εκπομπή ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν απάντησε ότι και οι πέντε μαζί δεν μπορούν να ορίσουν τη μοίρα του και πως ο ίδιος δεν αγαπά την καρέκλα. Σε ένα χρόνο, ανέφερε, θα γίνουν “εκλογές” και εάν το ΚΕΕ δεν είναι πρώτο κόμμα τότε θα παραιτηθεί. Δεν μπορεί, πρόσθεσε, να καταλάβει γιατί τόσο οργή και θυμό από τους πέντε εναντίον του και δεν ήθελε να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα