Ομηρία Ορόκλινης: Το χρονικό και φωτογραφία ντοκουμέντο

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δίδεται η συνέχεια της υπόθεσης της ομηρίας βρέφους από τον ίδιο του τον πατέρα, στην Ορόκλινη, υπόθεση η οποία τον Μάιο του 2016 είχε συγκλονίσει το παγκύπριο.

Στην επιχείρηση συνέβαλαν από την πρώτη στιγμή τα ειδικά εκπαιδευμένα σώματα της Αστυνομίας.

Αποτέλεσμα της πολύωρης ομηρίας, ήταν η επιτυχής διάσωση του βρέφους. Το βρέφος ωστόσο διασώθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς ο δράστης πατέρας του, προτού πέσει νεκρός από πυρά μελών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, κατάφερε να προκαλέσει στο παιδί εξαιρετικά σοβαρό τραύμα με μαχαίρι, στην

αριστερή πλευρά του λαιμού του.

Η διαδικασία ενώπιον του θανατικού ανακριτή διεξήχθη σήμερα κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν αιτήματος της Μονάδας του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού για σκοπούς προστασίας των στοιχείων αλλά και λεπτομερειών της υπόθεσης.

Ενώπιον του θανατικού ανακριτή βρέθηκαν τα μέλη που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης του 16μηνου τότε βρέφους παραθέτοντας τα γεγονότα όπως αυτά διαδραματίστηκαν την 21η Μαΐου του 2016.

Το SigmaLive εξασφάλισε φωτογραφία ντοκουμέντο που δείχνει το τραύμα του βρέφους, που καταμαρτυρεί τις δραματικές στιγμές που προηγήθηκαν της επέμβασης του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού. Στην φωτογραφία (βλέπε πιο κάτω) έχει γίνει η απαραίτητη επεξεργασία, προκειμένου να μην δημοσιευτούν αυτούσιες εικόνες που δύναται να ενοχλήσουν.

Το χρονικό

Στις 20 Μαίου ο Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός έλαβε μήνυμα το οποίο ανέφερε ότι σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή της Ορόκλινης, οπλισμένος άνδρας κρατούσε όμηρο το παιδί του και απειλούσε να το σκοτώσει. Αίτημά του ήταν να συναντήσει τη σύζυγό του η οποία κρατείτο στον Αστυνομικό σταθμό Ορόκλινης.

Τα μέλη του Αντιτρομοκρατικού περιφρουρούσαν τη σκηνή από την ίδια στιγμή και έλαβαν τα δέοντα μέτρα που προβλέπονται σε περιστατικά ομηρίας.

Κατά την διάρκεια της ομηρίας διεξήχθησαν πολύωρες διαπραγματεύσεις με τον 41χρονο Αιγύπτιο. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αυτών, σημειώθηκε εμπλοκή όταν ο Αιγύπτιος άρχισε να κάνει την προσευχή του, πράγμα που υποδήλωνε ότι ανά πάσα στιγμή θα σκότωνε το παιδί του και ακολούθως θα έβαζε τέλος στη ζωή του.

Ακολούθως, δόθηκαν οδηγίες για ετοιμότητα ενεργοποίησης του σχεδίου άμεσης επέμβασης. Ο δράστης ενώ δεχόταν ειδικά πυρά για ακινητοποίηση, ήταν σκυφτός πάνω από το βρέφος το οποίο κοιμόταν στον καναπέ. Από τα πυρά, δεν ακινητοποιήθηκε αλλά αντιθέτως όρμησε προς το μέρος του βρέφους, καταφέρνοντάς του το πολύ σοβαρό τραύμα που παρουσιάζεται στη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε το SigmaLive.

Ο ύποπτος πλήγηκε από τα πυρά υπηρεσιακού πιστολιού στο στήθος από μια βολή, όταν ενεργοποιήθηκε το σχέδιο άμεσης επέμβασης. Η εν λόγω κίνηση έγινε, αφού συνέχιζε να πλήττει με το μαχαίρι του το παιδί του με πρόθεση να το σκοτώσει.

Ο 41χρονος μετά τη βολή ακινητοποιήθηκε, ωστόσο έπεσε πάνω στο βρέφος, κρατώντας το μαχαίρι, με το οποίο προηγουμένως είχε πλήξει το ίδιο του το παιδί.

Δείτε τη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Sigmalive

Keywords
Τυχαία Θέματα