Eρντογάν:Η Τουρκία έδειξε πόσο κούφια δομή είναι το ISIS

Kατά των ΗΠΑ και της Δύσης στράφηκε σήμερα για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τον εξοπλισμό που συνεχίζει να στέλνει η Ουάσιγκτον στους Κούρδους της Συρίας, παρόλο που ο ISIS έχει ηττηθεί, όπως αναφέρει.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι βλέπει τις προσπάθειες των δυτικών χωρών να ιδρύσουν κράτος τρομοκρατίας στην περιοχή, αλλά η Τουρκία δεν πρόκειται να το δεχτεί όσο κι αν ορισμένοι κύκλοι ενοχλούνται.

«Δοκίμασαν τα πάντα αλλά δεν κατάφεραν

να επιβληθούν της Τουρκίας. Τώρα το τραβάνε μέχρι την δυσφήμιση της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, μέχρι να την στριμώξουν στη γωνία, να την στιγματίσουν και να την σπρώξουν προς όποια κατεύθυνση αυτοί θέλουν. Οι επιθέσεις είναι τέτοιες που όχι των ανόητων, αλλά μόνο των ποταπών δουλειά θα μπορούσαν να είναι. Είναι ολοφάνεροι οι πολιτικοί στόχοι πίσω από τις ύπουλες απειλές εναντίον της χώρας μας. Νομίζουν πως όλα θα προχωρήσουν τα έχουν σχεδιάσει. Η Τουρκία έχει δείξει επανειλημμένως πως δεν θα γίνουν έτσι τα πράγματα».

Μέλη της οργάνωσης του ιμάμη Φετουλλάχ Γκιουλέν, που παρεισφρήσανε στη δικαιοσύνη, έστησαν στην Τουρκία μια από τις μεγαλύτερες παγίδες της ιστορίας στις 17-25 Δεκεμβρίου, είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι όταν απέτυχε αυτή η παγίδα, έστησαν την ίδια στις ΗΠΑ (υπόθεση Ιρανού επιχειρηματία Ριζά Σαρράφ) και πως η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 επίσης, οργανώθηκε από το ίδιο κέντρο.

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το νόημα αυτών των μηνυμάτων και προς ποια κατεύθυνση επιχειρείται να εξελιχθούν τα πράγματα. Η Τουρκία δεν είναι από τις χώρες τις οποίες παίζετε σαν παιχνίδι», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Τούρκος πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απόρησε γιατί ενώ έχει ηττηθεί το αυτό-αποκαλούμενο ΙΚ στη Συρία, οι ΗΠΑ ακόμη συνεχίζουν την μεταφορά όπλων στην περιοχή.

«Λέγατε πως καθαρίσατε τον ISIS, γιατί ακόμη πηγαίνουν φορτηγά με όπλα στη Συρία; Εναντίον ποιας χώρας εξοπλίζετε την περιοχή. Γιατί το κάνετε; Άλλο είναι το θέμα. Ξέρουμε τί γίνεται και θα ενεργήσουμε ανάλογα. Κανείς να μην προσδοκά η Τουρκία να μείνει άπραγη απέναντι σε αυτά τα σενάρια».

Η Τουρκία ήταν η χώρα που έδειξε στον κόσμο, παρόλα τα βρώμικα κόλπα, πόσο κούφια δομή είναι ουσιαστικά ο ISIS, o oποίος για χρόνια ολόκληρα παρουσιαζόταν ως αήττητο τέρας, είπε ο Ερντογάν.

Υπογραμμίζοντας ότι το ΙΚ έχει πλέον διωχθεί εντελώς από την Συρία και το Ιράκ, ανέφερε: «Το καθεστώς Άσαντ παραμένει στην θέση του. Ειπώθηκαν πολλά αλλά δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Γιατί τότε χύθηκε τόσο αίμα σε αυτή την περιοχή; Δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία, τη δημοκρατία ή την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων. Η περιοχή υφίσταται νέο σχεδιασμό με το πρόσχημα των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε αυτό που γίνεται».

Η Τουρκία έχει χαλάσει τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη της, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και και πρόσθεσε: «Τώρα καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες για να μετατρέψουμε την Τουρκία σε μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επιτυγχάνοντας τους στόχους της για το 2023».

Αναφερόμενος τέλος στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει αύριο στη Ρωσία, ο Τούρκο πρόεδρος είπε ότι «θα πάμε στο Σότσι και θα κάνουμε την τριμερή συνάντηση κορυφής Τουρκίας-Ρωσίας-Ιράν. Στην αυριανή συνάντηση θα πραγματοποιήσουμε πολύ σημαντικές συνομιλίες όσον αφορά το μέλλον της περιοχής μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα