Η «κατάρα» που κάνει τον Κλοπ να... τρέμει!

Ο Τόνι Πιούλις ήταν ο πέμπτος προπονητής που απολύθηκε την φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και η απομάκρυνσή του έρχεται να ενισχύσει τις θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν επισφαλή ακόμα και την θέση του Γιούργκεν Κλοπ!

Αν υπήρχε κάτι, πέρα από τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές και την εκπληκτική ατμόσφαιρα στα γήπεδα για το οποίο μπορούσε να είναι υπερήφανη η Πρέμιερ Λιγκ, αυτό αδιαμφισβήτητα θα ήταν η εμπιστοσύνη που δείχνει στους προπονητές. Την τρέχουσα σεζόν ωστόσο η «πεπατημένη» που ακολουθείται είναι διαφορετική.

Οι ομάδες στο κατά τεκμήριο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μοιάζουν

να έχουν λιγότερη υπομονή με τους προπονητές από ό,τι μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια σε σημείο μάλιστα να... ζηλεύουν την δική μας Super League, όπου η αλλαγή στην άκρη του πάγκου θεωρείται αγαπημένο «σπορ»

Μέχρι στιγμής, πέντε τεχνικοί έχουν απολυθεί, με τον Τόνι Πιούλις να είναι ο τελευταίος που είδε την πόρτα της εξόδου στην Γουέστ Μπρομ, πληρώνοντας το «μάρμαρο» για το απογοητευτικό ξεκίνημα των «μπάγκις». Πριν τον Ουαλό τεχνικό, είχαν προηγηθεί οι απολύσεις των Φρανκ Ντε Μπουρ (Κρίσταλ Πάλας μετά από μόλις 62 ημέρες παρουσίας)), Γκρεγκ Σέξπηρ (Λέστερ), Σλάβεν Μπίλιτς (Γουέστ Χαμ) και Ρόναλντ Κούμαν (Έβερτον).

Πώς όμως συνδέονται οι παραπάνω προπονητές με τον Γιούργκεν Κλοπ και το μέλλον του στον πάγκο της Λίβερπουλ; Μα φυσικά με την περίφημη κατάρα του «Premier League Asia trophy» που «τρώει» όποιον αποφασίζει να ρισκάρει την θέση του και να δηλώσει συμμετοχή.

Μία διοργάνωση η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, έχει χαρακτήρα φιλικού τουρνουά και λαμβάνει χώρα στην Ασία στο πλαίσιο των χορηγικών συμφωνιών που κάνει η αγγλική ομοσπονδία.

Το περασμένο καλοκαίρι, στο τουρνουά του Χονγκ Κονγκ έδωσαν το παρών η τελική νικήτρια Λίβερπουλ αλλά και οι Γουέστ Μπρομ, Κρίσταλ Πάλας και Λέστερ. Οι τρεις τελευταίες ομάδες άλλαξαν προπονητή.

Στο παρελθόν και άλλες ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση απολύθηκαν την ίδια σεζόν με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Βίλας Μπόας (Τότεναμ), Ντι Κάνιο (Σάντερλαντ) και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (Έβερτον).

Φυσικά, οι «κατάρες» είναι μέσα στο μυαλό μας και δεν ισχύουν στην πραγματικότητα. Άλλωστε, η έλλειψη αποτελεσμάτων και η ατυχία οδήγησε σε αυτή την ιδιαίτερη παράδοση.

Ο Κλοπ δεν χρειάζεται να νιώθει κάποια ανασφάλεια στην Λίβερπουλ, θα ολοκληρώσει την σεζόν. Ή μήπως όχι;

Keywords
Τυχαία Θέματα