Ολοκληρώθηκε το έργο «Γίνε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου η τελική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, για το έργο «Γίνε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας».

Το Πρόγραμμα στόχο έχει να βοηθά, κατευθύνει και υποστηρίζει τους νέους, για να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν με επιτυχία τη δική σους επιχείρηση και εντάσσεται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 – 2020.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος περίπου 50 άτομα από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο Κύπρου

και Ελλάδας. Αρχικά ο συντονιστής του έργου, Μιχάλης Κωνσταντίνου έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση του έργου και των στόχων του, από την Κάλια Δημητριάδου, δημιουργό του εν λόγω. Στο τέλος της εκδήλωσης έλαβε μέρος δεξίωση. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Μάρτιο του 2015 και λήγει τέλος αυτού το μήνα.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησής του, φτιάχτηκαν εκπαιδευτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να παρέχουν την βοηθητική εκπαίδευση στους νέους όσον αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τρόπο δημιουργίας, διαχείρισης και ανάπτυξης μιας επιχείρησης.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.baseproject.eu, υπάρχει διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με την εκκίνηση, και διαχείριση επιχειρήσεων, καθώς και λογισμικό πρόγραμμα τρισδιάστατης απεικόνισης πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος (virtual reality simulation game) – το παιχνίδι.

Μέσω του παιχνιδιού, οι χρήστες, μπορούν να εξασκήσουν τις ικανότητες και δεξιότητες τους, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις στην εξέλιξη και πορεία του παιχνιδιού και, άρα, της εικονικής τους επιχείρησης. Επιπρόσθετα, με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, παρέχεται στους χρήστες τελική αξιολόγηση μέσω της οποίας μπορούν να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τις αδυναμίες τις οποίες έχει αναγνωρίσει το λογισμικό και πώς να τις αντιμετωπίσουν.

Η ενθάρρυνση και η βοήθεια της νεανικής επιχειρηματικότητας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των οικονομιών των χωρών μελών της. Παράλληλα η νεανική επιχειρηματικότητα είναι ένα από τα εργαλεία τα οποία στοχεύουν στην καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης και κυρίως της ανεργίας των νέων.

Στο έργο BaSE, συμμετέχουν το Μ.Κ. Ινστιτούτο Δημοσίων Σχέσεων ως συντονιστικός και εκπαιδευτικός οργανισμός, τα Πανεπιστήμια Κύπρου και Θεσσαλίας και το εξειδικευμένο γραφείο για ευρωπαϊκά προγράμματα Kalys Solutions ως εταίροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα