Όλα στο φως στον Δήμο Λάρνακας

Θέμα διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων με απευθείας μεταδόσεις των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και δημοσιοποίηση των πρακτικών έθεσε σε πρόσφατη συνεδρία του Σώματος, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Βύρας «το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει συζητήσει θέμα δημοσιοποίησης των πρακτικών του Σώματος, ενώ είμαστε στα πρόθυρα να βγούμε σε προσφορές για αγορά υπηρεσιών με στόχο την αναβάθμιση

των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου, ώστε να υπάρχει μια αλληλεπίδραση με τους δημότες, δηλαδή καλύτερη ενημέρωση του δημότη και παράλληλα μέσω της τεχνολογίας να λαμβάνουμε απευθείας από τους πολίτες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Εξήγησε ότι «έχει αποφασιστεί η δημιουργία μιας ειδικής εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα και στις ιστοσελίδες του Δήμου, με την οποία ο οποιοσδήποτε δημότης θα μπορεί να κάνει το παράπονό του με φωτογραφία, αριθμό αναφοράς και συγκεκριμένες υποσχέσεις που τυχόν έχουν δοθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για εξέταση του θέματος».

Πρόσθεσε ότι «έχουν εγκριθεί οι όροι και τώρα είμαστε στη διαδικασία της προσφοράς και αναμένεται ότι σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει οριστικές αποφάσεις για το θέμα της ζωντανής μετάδοσης των συνεδρίων του Σώματος, για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριών του Δ.Σ., της ατζέντας και άλλων θεμάτων που θα βοηθήσουν στην ενημέρωση και στη διαφάνεια των συνεδριάσεων».

Αναφορικά με τον καταρτισμό των διαφόρων Επιτροπών του Δήμου, ο κ. Βύρας είπε πως «έχουν ήδη καταρτιστεί οι Επιτροπές, άρχισαν να λειτουργούν και επεξεργαζόμαστε προτάσεις, ώστε να υλοποιηθούν σε ένα μεγάλο βαθμό οι υποσχέσεις που δώσαμε προεκλογικά τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προς τους δημότες. Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την παρέμβαση και την επαφή του κόσμου με τις δημοτικές υπηρεσίες».

Ερωτηθείς για το θέμα των επισκέψεών του σε διάφορους συνοικισμούς, ο Ανδρέας Βύρας απάντησε πως «ο Δήμαρχος δεν πρέπει να μένει κλεισμένος στο γραφείο του και να μην έχει εικόνα των πραγματικών προβλημάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα