Οικολόγοι:Συμφέροντα εμποδίζουν την εισαγωγή υγραεριοκίνησης

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην εισαγωγή στην Κύπρο της υγραεριοκίνησης εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Εκφράζει επίσης υποψία ότι πίσω από την κωλυσιεργία κρύβονται μεγάλα συμφέροντα πετρελαϊκών εταιρειών ή ακόμη και του κράτους, επειδή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατακόρυφα η κατανάλωση πετρελαίου και βενζίνης κίνησης, γεγονός, που θα επιφέρει μείωση

και στις εισπράξεις καταναλωτικών φόρων από το κράτος.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει έντονο προβληματισμό και ανησυχία για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην εισαγωγή και στην Κύπρο της υγραεροκίνησης. Με μεγάλη ανησυχία διαπιστώνουμε ότι, παρά τον πολύ χρόνο που αναλώθηκε στην ετοιμασία της σχετικής νομοθεσίας και τις πολλαπλές συζητήσεις στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, δεν φαίνεται η Κυβέρνηση να είναι πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων της. Υπενθυμίζουμε πως έχουν ήδη δαπανηθεί περίπου 140.000 ευρώ για εκπαίδευση τεχνικών υγραεροκίνησης από την Κυβέρνηση.

Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την υποψία μας ότι πίσω από την κωλυσιεργία κρύβονται τα μεγάλα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών ή ακόμη και του κράτους, αφού εκτιμάται πως θα μειωθεί κατακόρυφα η κατανάλωση πετρελαίου και βενζίνης κίνησης, με την αντίστοιχη μείωση σε εισπράξεις καταναλωτικών φόρων από το κράτος.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών απαιτεί όπως άμεσα αρθούν όλα τα κωλύματα και προωθηθεί τάχιστα η υγραεροκίνηση και στην Κύπρο, όπως είχε υποσχεθεί επανειλημμένα η Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η υγραεροκίνηση, δηλαδή η χρήση του υγραερίου για την κίνηση οχημάτων, είναι μια απολύτως ασφαλής μέθοδος, που παρέχει την ευκαιρία στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν ένα πιο οικονομικό και οικολογικό καύσιμο σε σχέση με το πετρέλαιο και τη βενζίνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα