Οικολόγοι: Θα διατηρηθούν ψηλά τα λάβαρα της οικολογίας

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, κόβοντας τη βασιλόπιτα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν ψηλά τα λάβαρα της οικολογίας και ότι οι Οικολόγοι θα είναι μπροστά στον αγώνα για την επίλυση των σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Η προσπάθεια του Κινήματος για μια ελεύθερη, οικολογική Κύπρο θα συνεχιστεί και το 2015, ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα το 2015 να είναι η χρονιά των ανατροπών και η χρονιά που θα οδηγήσει έξω από

τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα και έξω από το πρόβλημα που έχουμε με το Κυπριακό στην επιτυχία του τόπου.

Ο κ. Περδίκης είπε πως για τους Οικολόγους επιτυχία σημαίνει εκτός από τους αριθμούς να ευημερούν και οι άνθρωποι.

Κατά τον κ. Περδίκη, το 2015 θα έχουμε ενώπιον μας μεγάλα θέματα, τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όσο και στο κοινωνικό και στα θέματα περιβάλλοντος.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι το οικονομικό πρόβλημα στην Κύπρο δεν έχει επιλυθεί και προσθέτοντας ότι το 2015 θα ληφθούν πολλές αποφάσεις σε πολλούς τομείς, είπε ότι ο ρόλος του Κινήματος θα είναι πολύ σημαντικός.

Διευκρίνισε ότι εκκρεμούν μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που άπτονται της οικονομίας και η διεκπεραίωση τους στη Βουλή θα απασχολήσει τους Οικολόγους πάρα πολύ σοβαρά.

“Το πιο σημαντικό έργο του πρέπει να επιτελεσθεί μέσα στην κοινωνία είναι να δοθεί και να περάσει το μήνυμα ότι δεν είναι όλα μαύρα, ότι υπάρχει ελπίδα, ότι το χρώμα της ελπίδας είναι το πράσινο και ότι πρέπει οι πολίτες αυτού του κράτους να εμπιστευτούν στο πράσινο, επειδή το πράσινο μπορεί να τους βγάλει από τα αδιέξοδα και τις δυσκολίες”, συμπλήρωσε.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννου Παναγιώτου, που παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας, αφού ευχήθηκε υγεία και ευημερία, εξέφρασε την ελπίδα πως ότι γίνεται στο βωμό της ανάπτυξης την οποία χρειαζόμαστε, να γίνεται ισορροπημένα προς όφελος της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Άδωνις Γιάγκου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το 2015 θα επιβληθούν πλέον οι αποφάσεις που αφορούν τις εκποιήσεις και θα υπάρξουν πιέσεις από τις τράπεζες, είπε ότι δεν βλέπει την ανεργία να μειώνεται το νέος έτος.

Ο κ. Γιάγκου είπε ακόμα πως σε αυτές τις δυσκολίες αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. “Η αλληλεγγύη είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε” κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα