Οι Ζωδιάτες αγωνίζονται για μια λειτουργική λύση Κυπριακού

Ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε το 31ο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκοινοτικής Κίνησης Ζώδιας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, στο οίκημα του Εθνικού Συλλόγου Ζώδιας «Νικόλαος Π. Γιάγκου» στη Λεμεσό, αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι στόχος των Ζωδιατών θα συνεχίσει να είναι μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η

Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος, που να επιτρέπει την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες μας.

Μια λύση, σημειώνεται, που να μας επιτρέπει να επιστρέψουμε σε μια ελεύθερη Ζώδια, απαλλαγμένη από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και τους εποίκους.

Σημερινή ανακοίνωση αναφέρει ότι το ψήφισμα θα αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, από τους οποίους θα ζητηθεί συνάντηση για λεπτομερέστερη ενημέρωσή τους.

Στο συνέδριο, αναφέρεται, επανατονίστηκε η μεγάλη συμβολή των Ζωδιάτικων Συλλόγων που λειτουργούν στην προσφυγιά, στον αγώνα για ελευθερία και σύντομη επιστροφή σε μια ελεύθερη Ζώδια και επαναβεβαιώθηκε η πολύπλευρη υποστήριξη για μαζική συμμετοχή των Ζωδιατών στις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητές τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα