Επ. Λιλλήκα: Να διοριστεί ανεξάρτητη επιτροπή για εξετάσεις

Σε ανακοίνωση, το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξετάσεων και σημείωσε ότι πρέπει να διορισθεί ανεξάρτητη ερευνητική Επιτροπή για διερεύνηση του θέματος.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Απαιτούμε όπως διορισθεί Ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή που θα πληροί όλα τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας για να μπορεί να διεξάγει μια πραγματικά και σε βάθος διερεύνηση του θέματος.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας περί ανθρώπινου λάθους αναφορικά με τη διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων για τους εκπαιδευτικούς, μάς οδηγεί στο

συμπέρασμα ότι για μια ακόμα φορά έχουμε ένα αποκαρδιωτικό πόρισμα και ένα αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα ερευνών, για κάτι το οποίο συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία.

Η διασύνδεση λειτουργών του Κράτους με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια - φροντιστήρια που σχετίζονται με τη διδασκαλία θεμάτων που αποτελούσαν αντικείμενο των εξετάσεων, μεταφράστηκε για την Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη σε ανθρώπινο λάθος.

Με τέτοια πορίσματα, όχι μόνο δεν πατάσσεται η διαπλοκή και η διαφθορά, αλλά, αντίθετα, δημιουργούντο προϋποθέσεις για συνέχισή της και για περαιτέρω άνθισή της στην Κύπρο.

Η δικά μας απαίτηση είναι όπως διορισθεί Ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή που θα πληροί όλα τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας, για να μπορεί να διεξάγει μια πραγματικά και σε βάθος διερεύνηση του θέματος.

Οι όποιο ένοχοι θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα