Αντιδράσεις γι' αναφορά Περιστιάνη σε «ΤΔΒΚ».Τι λέει ο ίδιος

Την δική του εκδοχή έδωσε ο κοινωνιολόγος Νίκος Περιστιάνης, αναφορικά με όσα καταγγέλλει η αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου, η οποία στον προσωπικό της λογαριασμό στα Social Media, είπε πως σε ομιλία του χθες βράδυ στη Δημοσιογραφική Εστία, o κ. Περιστιάνης, μεταξύ άλλων χωρών, αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε «ΤΔΒΚ». «Ενώπιον του κ. Αναστασιάδη και της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. ΜΟΝΟ εγώ σηκώθηκα κι έφυγα», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Βασιλειάδου.

Το

Sigmalive επικοινώνησε με τον κ. Περιστιάνη, ο οποίος είπε πως παρουσίασε ένα κατάλογο χωρών στον οποίο αναφερόταν η «Βόρεια Κύπρος», την οποία έγραψε στην παρένθεση ως «ΤΔΒΚ».

Συγκεκριμένα, το επίμαχο κείμενο έγραφε:

«Δεν πιστεύω στην πολλή πολιτική ορθότητα. Μισώ τους τύπους. Η κα. Βασιλειάδου έπρεπε να δει την ουσία του κειμένου, αντί να επικεντρωθεί στο θέμα της Βόρειας Κύπρου.. δεν ήταν σημαντικό και δεν θεωρώ ότι κάποιος θα πρέπει να κολλά σε αυτά τα πράγματα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Περιστιάνης είπε πως, μετά την ομιλία του, εκτός από την κα Βασιλειάδου, παράπονο για την επίμαχη αναφορά του έκαναν και άλλα άτομα. «Θεώρησαν πως αναγνωρίζω τα κατεχόμενα, αλλά μόνο τα κράτη μπορούν να αναγνωρίζουν άλλο κράτος και όχι τα άτομα».

Ο κ. Περιστιάνης είπε πως σε συνομιλίες του με ξένους δεν αναγνωρίζει τη λεγόμενη «ΤΔΒΚ». «Δεν θέλω να απολογούμαι για τα όσα πιστεύω. Η αυτολογοκρισία δεν είναι κάτι που πρέπει να μας χαρακτηρίζει και να αμφισβητεί κάποιος τον πατριωτισμό κάποιου που πολέμησε στην Κερύνεια το ‘74».

«Δεν πήγα ποτέ στα κατεχόμενα γι' αναψυχή. Πάω μόνο για κάτι σοβαρό, που έχει να κάνει με πολιτική κ.τ.λ.».

«Τα έργα μου και τα λόγια μου, μιλούν από μόνα τους», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η ανάρτηση της κυρίας Βασιλειάδου:

Στη Δημοσιογραφική Εστία, ο Νίκος Περιστιάνης πριν 10’ έριξε τις μάσκες περί επανένωσης της Κύπρου. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων χωρών, αναφέρθηκε ξεκάθαρα στην ΤΔΒΚ! Ενώπιον του κ. Αναστασιάδη και της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. ΜΟΝΟ εγώ σηκώθηκα κι έφυγα.....

— Maria Vasiliadou (@MVasiliadou) 13 Νοεμβρίου 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα