Οι βουλευτές έκοψαν τα επιδόματά τους και τώρα …τρέχουν!

Τρέχουν να βρουν τρόπο οι βουλευτές να επαναφέρουν το επίδομα που οι ίδιοι απέκοψαν από τους εαυτούς τους!

Η αποκοπή 10% του επιδόματος παραστάσεως ψηφίστηκε από τη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Ουσιαστικά, όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ, προχώρησαν στην κατάργηση του επιδόματος τηλεφώνου ύψους 595 ευρώ ετησίως, ενώ παράλληλα μείωσαν κατά 10% το επίδομα

παραστάσεως και επίδομα φιλοξενίας.

Τις τελευταίες ώρες, λαμβάνουν χώρα έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ούτως ώστε να επαναφέρουν το σχετικό επίδομα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πολλοί είναι οι βουλευτές και οι κρατικοί αξιωματούχοι που επηρεάστηκαν από την αποκοπή, που δείχνουν ενοχλημένοι από την εξέλιξη.

Η μείωση που θα επέλθει στους βουλευτές από τη μείωση επιδόματος παραστάσεως, θα είναι 194 ευρώ το μήνα, ωστόσο με την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς θα κερδίσουν 163,89 ευρώ, άρα η ζημιά που θα υποστούν αγγίζει τα 30 ευρώ.

Επίδομα παραστάσεως λαμβάνουν όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι, οι γενικοί διευθυντές των Υπουργείων, ανεξάρτητοι αξιωματούχοι καθώς και διευθυντές κλίμακας Α15 και Α16.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταία χρονικό διάστημα, ασκούνται έντονες πιέσεις για να αναθεωρηθεί η σχετική απόφαση και να επιχειρηθεί νέα τροποποίηση του νομοσχεδίου του προϋπολογισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα