Η συνέντευξη του πρόεδρου της Σαπεκοένσε

«Κανένας δεν θα ξεχάσει την Σαπεκοένσε»... Συγκλονιστικός ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας, Ιβάν Τότσο, παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική αθλητική εφημερίδα «Marca», δίνοντας την υπόσχεση ότι η Σαπεκοένσε θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της και θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Οι 200.000 κάτοικοι της Σαπέκο, της πόλης-έδρας στη Νοτιοδυτική Βραζιλία, εξακολουθούν συγκλονισμένοι, δέκα ημέρες μετά από τη μοιραία συντριβή του αεροπλάνου, που αφάνισε την ομάδα. Ο πληθυσμός της Σαπέκο απασχολείται με τη γεωργία και την παραγωγή αλλαντικών και το επόμενο έτος θα

γιορτάσει τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της πόλης.

Ο Ιβάν Τότσο ήταν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, αλλά η μοίρα του «απαγόρευσε» να χρησιμοποιήσει αυτή την πτήση, όπου επέβαινε ο πρόεδρος, Σάντρο Παλαόρο, τελικά ανάμεσα στους 71 νεκρούς. Σε μια πράξη ευθύνης, ο Τότσο ανέλαβε την προεδρία της ομάδας, προσπαθώντας να αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο της ανοικοδόμησης. Στις 25 Ιανουαρίου, η Σαπεκοένσε, ξεκινά ξανά τις δραστηριότητές της, επιστρέφει στην ζωή. Εκείνη την ημέρα θα παίξει το πρώτο παιχνίδι μετά την τραγωδία, με την Τζοινβίλε.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλοι οι άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα μας, αισθάνονται υπερήφανοι που είναι μέρος της Σαπεκοένσε μετά την τραγωδία που συνέβη σε εμάς. Κανείς δεν θα μας ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου. Είμαστε στην ανάπτυξη ενός νέου έργου σε όλη τη δομή του συλλόγου, διότι δεν αφορά μόνο παίκτες, θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε όλα τα στελέχη σε όλες τις θέσεις που μας λείπουν. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για τον σύλλογο. Πρέπει να πάρουμε επιτυχημένες αποφάσεις και να σκεφτόμαστε το μέλλον της Σαπεκοένσε. Είναι αλήθεια ότι έχουμε ζητήσει από την βραζιλιάνικη Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CBF) να μην υποβιβαστούμε τις επόμενες σεζόν. Θέλουμε να παίξουμε όλα τα τουρνουά στην ίδια κατάσταση με τις άλλες ομάδες. Θέλουμε και θα πάμε να παίξουμε όπως κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν θα δεχθούμε κανένα όφελος. Θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε ό,τι είχαμε με τα ίδια όπλα όπως όλοι οι άλλοι. Πρέπει να συνεχίσουμε και δεν θέλουμε καμία διαφορετική αντιμετώπιση. Γι αυτό ζητήσαμε αυτή την εξαίρεση,» είπε ο Ιβάν Πότσο.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παίκτες, που θέλουν να έρθουν για να βοηθήσουν την Σαπεκοένσε. Όπως και τους συλλόγους που έχουν προσφερθεί να μας χαρίσουν παίκτες, αλλά έχουμε ένα συγκεκριμένο προφίλ. Κανείς δεν θα επωφεληθεί από εμάς υπό τις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε σήμερα. Θα αποκτήσουμε παίκτες εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της ομάδας. Μιλάμε με τους υπεύθυνους για το μέλλον της ομάδας μας. Κερδίσαμε πολλούς νέους οπαδούς, χωρίς καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Δυστυχώς, αυτό το ατύχημα οδήγησε ολόκληρο τον κόσμο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς εμάς. Νομίζω ότι στους ανθρώπους που τους αρέσει το ποδόσφαιρο, βλέπουν την Σαπεκοένσε ως δεύτερη ομάδα τους,» πρόσθεσε στην Marca.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε τα πάντα σωστά και να κάνουμε μια καλή ομάδα. Μέχρι σήμερα πάμε καλά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση στο μέλλον. Θέλουμε η ομάδα να γίνει όσο ισχυρή ήταν πριν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου. Οι φίλαθλοί μας θέλουν να δουν μια ανταγωνιστική ομάδα και εμείς θα προσπαθήσουμε να είναι έτσι, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό θα συμβεί. Όμως νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και πάλι σύντομα».

Ο Ιβάν Πότσο δήλωσε βέβαιος ότι η Σαπεκοένσε θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε έξι διοργανώσεις το 2017: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μπορούμε, έστω κι αν το Libertadores έχει άλλες απαιτήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα