Οι θρησκευτικοί ηγέτες συναντήθηκαν με την ΥΦΕΞ της Σουηδίας

Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου είχαν χθες συνάντηση με την Annika Söder, Υφυπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, η οποία τους συνεχάρη για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για ειρήνη και συμφιλίωση στην Κύπρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οικία του Πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο Klas Gierow. Παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Χρυσόστομος Β`, ο Μουφτής των Τ/κ Talip Atalay και ο Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας των Λατίνων στην Κύπρο Jerzy Kraj. Σημειώνεται ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες των Αρμενίων και των Μαρωνιτών δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό και ως εκ τούτου παρευρέθηκαν εκπρόσωποί τους.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πρεσβείας της Σουηδίας, οι θρησκευτικοί ηγέτες εξέφρασαν την εκτίμησή τους προς την στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση της Σουηδίας προς το γραφείο θρησκευτικού διαλόγου το οποίο συνεχίζει να διευκολύνει τον πρώτο διαθρησκευτικό διάλογο με στόχο την ειρήνη στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με την κ. Soder σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, τις ανησυχίες τους και τις προσδοκίες τους.

Επίσης, επαναβεβαίωσαν την δέσμευσή τους για συνέχιση της κοινής προσπάθειας για ειρήνη και συμφιλίωση στην Κύπρο.

Η κ. Soder επαναβεβαίωσε την στήριξη της Σουηδίας προς τις προσπάθειες των θρησκευτικών ηγετών, λέγοντας ότι `όταν οι θρησκευτικοί ηγέτες συνεργάζονται για να αλλάξουν τα στερεότυπα, για να οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ τους σε ένα διαιρεμένο νησί, αυτό γίνεται φάρος ελπίδας όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο", δήλωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα