Οι ταρίφες ΡΙΚ - 1 μήνα στο Ρίο για 2 τεχνικούς 150 χιλιάδες

Αν δεν εγκριθεί ο Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός, το ΡΙΚ θα αναγκαστεί σε δραστικές περικοπές στο πρόγραμμα, ανέφερε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος για το 2016, ο οποίος διαλαμβάνει πρόσθετο ποσό 522.371 ευρώ.

Κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος της

Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου υπενθύμισε το ΔΣ και τη διεύθυνση του ΡΙΚ ότι η πολιτεία επιθυμεί όπως η δημόσια ραδιοτηλεόραση επιτελεί κοινωνική αποστολή, χωρίς αυτό να σημαίνει πρόσθετη επιβάρυνση προς τους φορολογούμενους.

Οι κρατικές ταρίφες...

Τα 522.371 ευρώ αφορούν δαπάνες που κατανέμονται ως εξής: 117.371 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προσωπικού και συνταξιούχων, 60.000 για κάλυψη της μετάδοσης του Ράλι Κύπρος, 135.000 για κάλυψη – μετάδοση του Champions League, 150.000 για την αποστολή δύο τεχνικών για κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία, 30.000 για παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στη νοηματική και 30.000 έξοδα EBU για τη συμμετοχή και μετάδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού Junior Eurovision.

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες αυτές, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών παρατήρησε ότι το κονδύλι για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού και για τη μετάδοση του δελτίου ειδήσεων στη νοηματική είναι αποδεκτό από τη Βουλή, ωστόσο για τα υπόλοιπα κονδύλια ζήτησε όπως κατατεθούν στην Επιτροπή πρόσθετα και αναλυτικά στοιχεία δαπανών.

Είπε ακόμα πως θα πρέπει η Διοίκηση και Διεύθυνση του ΡΙΚ πριν αποφασίσουν να προβούν σε πρόσθετες δαπάνες από τις ήδη υπολογισθείσες, θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να διασφαλίζουν και τα αναγκαία έσοδα κατά τρόπο που να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Τόσο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής όσο και από μέλη του σώματος αναφέρθηκε ότι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι δαπάνες μπορούσαν να περιληφθούν στον Προϋπολογισμό, αφού αποτελεί αθλητικό γεγονός που συμβαίνει ανά τετραετία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα