Οι συμβουλές του Τιερί Ανρί στον Μπαπέ

Νέος Πελέ δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρξε ο Κρόιφ, υπήρξε ο Μαραντόνα. Και τώρα υπάρχουν ο Μέσι και ο Ρονάλντο, που δεν είναι νεότερες... εκδοχές κάποιου, αλλά οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Στο ύφος αυτό απάντησε ο Τιερί Ανρί, όταν ρωτήθηκε για τον Κιλιάν Μπαπέ που θεωρείται ως φυσικός διάδοχός του.



Ο 18χρονος άσος της Μονακό χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο «νέος Ανρί», όμως ο... γνήσιος πρώην επιθετικός της Αρσεναλ

ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχουν τέτοιες συγκρίσεις. Ο Μπαπέ, θα γίνει Μπαπέ! Τόσο απλά». Ο Ανρί, που είναι βοηθός προπονητή στην εθνική Βελγίου, έχει εντυπωσιαστεί από τον νεαρό: «Είναι καλός. Τον συνάντησα και φαίνεται προσγειωμένο παιδί. Μου αρέσει να τον βλέπω να παίζει. Σκέφτεται σωστά. Με ενοχλεί όταν μιλάμε για παίκτες και αναφερόμαστε μόνο στα φυσικά τους προσόντα και όχι στο μυαλό. Οταν βλέπω τον Μπαπέ να ντριπλάρει, ταυτόχρονα σκέφτεται. Κι αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Ναι, είναι γρήγορος, αλλά το μυαλό του δείχνει ότι πρόκειται για ένα παιδί που θα φτάσει ψηλά».

Ο Γάλλος πρώην παίκτης της Αρσεναλ και της Μπαρτσελόνα, που ξεκίνησε από την ίδια αφετηρία (Μονακό), θεωρεί πως υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Ολα, όμως, με βάση τη σκέψη και το μυαλό του ποδοσφαιριστή: «Οταν έχεις στα χέρια σου ένα τέτοιο ταλέντο τί άλλο μπορείς να του διδάξεις εκτός από τακτική; Αρα, πρέπει να αναπτύξεις τη σκέψη σου ώστε να γίνεις "φονιάς" μέσα στην περιοχή. Το μυαλό, την ευφυϊα και την κίνησή σου. Τί βλέπεις; Οταν παρακολουθείς ένα ματς μην κοιτάς μόνο τη μπάλα, δες την κίνηση. Προσπάθησε να καταλάβεις ποιος είναι ο αδύνατος κρίκος μιας ομάδας, ώστε να μπορείς να επιτεθείς και ποιος ο δυνατός ώστε να τον αποφύγεις. Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσεις τον έναν ή τον άλλον παίκτη. Πρέπει να τα κατανοήσεις όλα αυτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα