Οι σημερινές αναφορές στον τ/κ Τύπο

Η αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας μετά τη χθεσινή κατά πλειοψηφία έγκριση του τροποποιητικού «νόμου», ειδήσεις που αφορούν τις τιμές των κρεάτων και τους διακινητές παράνομου κρέατος, αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση σε κενές θέσεις στην «αρχή ηλεκτρισμού», είναι μεταξύ των κύριων ειδήσεων στις πέντε τ/κ εφημερίδες σήμερα. Μία από αυτές, ερεύνησε, επίσης, εταιρεία που φέρεται να πρόσκειται στην οργάνωση του Γκιουλέν, ΦΕΤΟ, με περίεργη δραστηριότητα

στα κατεχόμενα, όπως το ξέπλυμα χρήματος για την οργάνωση, και αυτό αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη ενός αξιωματικού του τουρκικού κατοχικού στρατού. Το προεκλογικό σκηνικό με τις μετακινήσεις πολιτικών και τις προσλήψεις με μέσον, είναι επίσης στην ειδησεογραφία του Τύπου.



Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν είναι το αχούρι του Ντίνγκου αλλά του Ρίγκου» (ιδιωματισμός αντίστοιχος της φράσης «το χάνι του πάντζιαρου»), αναδημοσιεύει φωτογραφία που ανέβασε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας άνδρας, ο Ισμαήλ Πατσιά από τη Λουρουτζίνα, που ενώ συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με 800 κιλά παράνομο κρέας πριν μήνες, δεν έχει δικαστεί ακόμα και κυκλοφορεί ελεύθερος. Στη φωτογραφία, ο Ισμαήλ Πατσιά παρουσιάζεται να κρατά κυνηγετικό όπλο στο καφενείο του στη Λουρουτζίνα και έγραψε «είμαι εθνικιστής, είμαι Ατατουρκιστής, εδώ δεν έχει χώρο για μ...ς». Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός παιδείας» Οζντεμίρ Μπέροβα, που προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, στις επερχόμενες «βουλευτικές εκλογές» θα είναι υποψήφιος του κόμματος Εθνικής Ενότητας στην Κερύνεια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 26 προσλήψεις έγιναν πρόσφατα στο «υπουργείο τουρισμού», ενώ μερικοί από τους νεοπροσληφθέντες είναι συγγενείς του «υπουργού».

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Η νομοθεσία είναι εντάξει, σειρά έχει η ημερομηνία», γράφει ότι ο τροποποιητικός «νόμος» για τις «εκλογές», που καθιστά μία ενιαία εκλογική περιφέρεια τα κατεχόμενα, πέρασε χθες με πλειοψηφία από την «ολομέλεια της βουλής» και στις 3 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στην αρμόδια «κοινοβουλευτική επιτροπή» το θέμα της ημερομηνίας των «πρόωρων εκλογών». Αλλού γράφει ότι το πρώτο μάθημα στα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος «μαθαίνω την κυπριακή κουζίνα και κουλτούρα», έδωσε χθες ο «υπουργός τουρισμού» Ατάογλου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άλλοι 24 μετανάστες από τη Συρία εντοπίστηκαν χθες ανοικτά της Γιαλούσας.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δεν ξέρουν ούτε οι βουλευτές», γράφει ότι ακόμα και οι «βουλευτές» στη χθεσινή συζήτηση στην «ολομέλεια της βουλής» δεν ήξεραν τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα με τον τροποποιητικό «νόμο» και πως στις απορίες δεν απαντούσε ο «πρωθυπουργός» Οζγκιουργκιούν αλλά ο πρόεδρος του ΡΤΚ Ερχιουρμάν. Αλλού γράφει ότι οι διακινητές ναρκωτικών στοχεύουν τώρα σε νεαρά παιδιά 13-15 ετών, τα οποία προσεγγίζουν σε χώρους κοντά σε σχολεία, λέγοντας «αυτή τη φορά δοκιμάστε αυτό το χάπι δωρεάν». Σε άλλο θέμα γράφει ότι έγινε αλκοτέστ σε γυναίκα οδηγό αυτοκινήτου που προκάλεσε δυστύχημα και βρέθηκε να έχει 262 μιλιγκράμ αλκοόλης στο αίμα της.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τι εταιρεία είναι αυτή;», αναφέρεται σε έρευνα της εφημερίδας για μια εταιρεία για την οποία υπήρχε η πληροφορία ότι ξέπλυνε χρήματα για την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και, όπως αποκαλύφθηκε, μέσα σε 4 ημέρες άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αλλού αναφέρει ότι οι 24 μετανάστες από τη Συρία ήρθαν με μια μικρή βάρκα με το όνομα «Οσμάν 88» στα παράλια της Γιαλούσας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία της Μπουρτζιού Οκουμούς από τον σύζυγό της και η οικογένειά της από την Τουρκία, που ήρθε για τη δίκη, ζητεί παραδειγματική τιμωρία του ενόχου.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Για 74 κενές θέσεις, πάνω από 700 αιτήσεις», αναφέρεται σε διαφορετικές θέσεις που προκηρύχθηκαν στην «αρχή ηλεκτρισμού», για τις οποίες έχουν υποβάλει αίτηση 778 άτομα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η «κυβέρνηση» έδωσε την τελευταία στιγμή ακόμη δύο άδειες για τη λειτουργία «πανεπιστημίων» στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Τ/κ τρώνε το πιο ακριβό κρέας και συγκρίνει τις τιμές με τις ελεύθερες περιοχές και την Τουρκία, ενώ στη φωτογραφία αναφέρεται ως τιμή μπριζόλας οι 45,90 ΤΛ, δηλαδή 11,5 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα