Παμπορίδης για μίζες γιατρών: Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

«Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», ήταν η απάντηση του Υπουργού Υγείας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν νέο γύρο σκανδάλων με μίζες γιατρών.

Ο Γιώργος Παμπορίδης, καλεσμένος στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ανέφερε ότι «Όποιος νέμεται το σύστημα εις βάρος του πολίτη, πρέπει να πηγαίνει φυλακή. Δεν πρέπει, είπε, να διώκονται ποινικά μόνο αυτοί που υπέπεσαν σε ποινικά αδικήματα, και εξήγησε ότι ο γιατρός με τον ασθενή έχουν μια εξάρτηση, ο ασθενής τον βλέπει σαν Θεό».

Τέτοιες πρακτικές, είπε, δεν περιποιούν τιμή στους γιατρούς. Δεν είναι ο κανόνας, είναι μεμονωμένες

περιπτώσεις, είπε ο Υπουργός.

ΓεΣΥ

«Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα να βάλουν τρικλοποδιές. Εγώ σας λέω ότι δεν μπορούν», είπε ο Υπουργός. Δεν υπάρχει περίπτωση να ταχθώ ενάντια στα συμφέροντα των ασθενών. Το σημαντικότερο κομμάτι, επεσήμανε ο Υπουργός, είναι η αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.

Το ΓεΣΥ, σημείωσε, είναι μια αναγκαιότητα για να δοθεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες. Δεν υπάρχει λογική με το ΓεΣΥ, διαχωρισμού του λαού. Το ΓεΣΥ ενοποιεί τον δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα.

«Είμαστε ακριβότεροι στην Υγεία από την υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε ο Γιώργος Παμπορίδης.

Τιμές φαρμάκων

Το ΓεΣΥ θα διπλασιάσει την αγορά φαρμάκων. Οι σημερινές τιμές αφορούν τον μισό πληθυσμό, αφού ο μισός πληθυσμός πάει στα δημόσια νοσηλευτήρια. «Με δική μας πρωτοβουλία, 8 κράτη συνυπόγραψαν τη Σύμβαση της Βαλέτας για καλύτερους όρους στην αγορά φαρμάκων», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Κλείνοντας, ο Γιώργος Παμπορίδης μίλησε για το πώς νιώθει που κατάφερε, όντας μη τεχνοκράτης στον τομέα της Υγείας, να πετύχει αυτό που δεν πέτυχαν οι προκάτοχοί του αναφορικά με το ΓεΣΥ. «Υπάρχει ένα θετικό, το οποίο καταθέτω: όσοι νομίζουν ότι το κατεστημένο είναι ανίκητο, τού επιτρέπουν να νικήσει. Είναι εύκολο να κτυπηθεί αν υπάρχει λαϊκή εγρήγορση», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα