"Φεύγει" χωρίς να φεύγει από την Κύπρο η TOTAL

Μειώνει το προσωπικό της στην Κύπρο η γαλλική εταιρία ενέργειας TOTAL, καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου αρκετοί από τους εργαζόμενους αναμένεται να αποχωρήσουν από το νησί.

Αυτό, κάθε άλλο παρά την εγκατάλειψη των δικαιωμάτων της εταιρίας επί της κυπριακής ΑΟΖ σημαίνει.

Όπως

αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το προσωπικό και οι ειδικοί που έφερε τον τελευταίο χρόνο από διάφορα μέρη του κόσμου, αποχωρούν στο τέλος Δεκεμβρίου, ενώ το ίδιο ισχύει για μέρος του επιτόπιου προσωπικού, τους συνεργάτες και υπεργολάβους, που ήδη ενημερώθηκαν ότι δεν θα ανανεωθούν συμβόλαια.

Στην Κύπρο, το τελευταίο διάστημα λόγω και του γεωτρητικού της προγράμματος η ΤΟΤΑL συγκέντρωσε συνολικά περίπου 30 ειδικούς, μαζί με άλλο προσωπικό υποστηρικτικό ως προς τις εργασίας.

Εκείνος που παραμένει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι σίγουρα ο γενικός διευθυντής της ΤΟΤΑL Κύπρου, καθώς και δύο ακόμα πρόσωπα από το υπάρχον προσωπικό, καθώς οι πλείστες εργασίες πλέον και σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ γίνονται στο Παρίσι. Τέτοιες εργασίες είναι η επεξεργασία δεδομένων της πρώτης γεώτρησης και ανάλυση και σχεδιασμός της επόμενης.

Keywords
Τυχαία Θέματα