Οι ομοφυλόφιλοι έχουν ξετσιπωθεί, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος

Τη θέση ότι παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του υποστήριξε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, δύο μέρες μετά την αμφιλεγόμενη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega Κύπρου.

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό ο Μακαριότατος, είπε πως αυτό που επιθυμεί είναι να δημιουργηθούν σχολεία στα οποία «θα βγάζουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία», γιατί όπως είπε «θέλουμε μέσα στην ψυχή των παιδιών να βάλουμε τον Χριστό».

Αφού επανέλαβε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι εκτροπή ο Αρχιεπίσκοπος, είπε πως έχουν «ξετσιπωθεί» και κάνουν παρελάσεις υπερηφάνειας.

Ανέφερε ακόμη πως δεν τον ενδιαφέρουν αυτοί που δεν αγωνίζονται να γίνουν καλύτεροι, διευκρινίζοντας ότι η εκκλησία δεν μισά, αλλά, αγαπά τους ομοφυλόφιλους.

Οι τελευταίες εξελίξεις πυροδότησαν το σκηνικό με την κοινότητα ΛΟΑΤ να αντιδρά.

Ειδικότερα, η Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το συμβάν στον Γενικό Εισαγγελέα ως παράβαση του Ποινικού Κώδικα που αφορά την προώθηση μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου "και θα προβούμε σε όλα τα σχετικά διαβήματα".

Ταυτόχρονα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα ζητηθεί από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να εξετάσει τη στάση του καναλιού "που πρόβαλε και επέτρεψε την προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορικής μίσους, και μάλιστα χωρίς αντίλογο".

Keywords
Τυχαία Θέματα