«Οι μόνοι κουρεμένοι που δεν αποζημιώθηκαν είναι οι Κύπριοι»

«Σε αντίθεση με τους ξένους καταθέτες, οι Κύπριοι είναι οι μόνοι που δεν έχουν αποζημιωθεί για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα των καταθέσεων του 2013», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) Άδωνις Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου

ανέφερε ότι μετά το κούρεμα ξεκίνησε η αποκατάσταση αρχικά των Ρώσων καταθετών και στη συνέχεια Κινέζων και άλλων, μέσω αντισταθμιστικών μέτρων.

Επισήμανε, δε, ότι όσον αφορά στο ζεύγος των Τούρκων υπηκόων στους οποίους παραχωρήθηκε υπηκοότητα μέσω του προγράμματος πολιτογράφησης μέσω επενδύσεων, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, διότι μπορεί μεν να πληρούν τα κριτήρια που ορίζει η νομοθεσία, ωστόσο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Ο Πανίκος Δημητριάδης για το παρασκήνιο του "κουρέματος"

«Μας έχουν γραμμένους και διαγραμμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι εδώ και πολύ καιρό ακούν «οράματα και ευχολόγια», παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι θυσιάστηκαν υποχρεωτικά και χωρίς να ερωτηθούν, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει κράτος και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Εισπράττουμε συμπάθεια σχεδόν από όλους, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα», είπε και υπενθύμισε ότι στην δημοσιογραφική διάσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα κατήγγειλαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καταλήγοντας ότι «μας κοροϊδεύουν».

Τόνισε, επίσης ότι ο ΣΥΚΑΛΑ έχει αποστείλει επιστολές σε όλους τους υποψήφιους προέδρους, ζητώντας τους να εκφράσουν τις θέσεις τους και τη στάση τους όσον αφορά στην αποκατάσταση των «κουρεμένων» και γνωστοποίησε ότι έχουν πραγματοποιηθεί ήδη συναντήσεις με όλους.

«Εκείνο που έχουμε καταστήσει σαφές στον υφιστάμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είναι και υποψήφιος, είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει να ακούσουμε άλλες δεσμεύσεις. Είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι αν προτίθεται να πράξει κάτι, τώρα είναι η ώρα να το πράξει Αυτό θα είναι η κατάθεση νομοσχεδίου που θα μετατραπεί σε νόμο και θα είναι σωστά νομοτεχνικά επεξεργασμένο κι ελεγμένο συνταγματικά, πριν τις εκλογές. Διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμπιστευτούμε άλλες υποσχέσεις και δεσμεύσεις κι άλλα ευχολόγια», είπε και πρόσθεσε ότι σε γενική συνέλευση στις 18 Νοεμβρίου θα ληφθεί απόφαση για το ποιον θα στηρίξει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Σχολιάζοντας, δε, τις δηλώσεις του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, ανέφερε ότι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν ήταν απλώς «διαβάστε το βιβλίο μου».

«Δεν ξέρω γιατί περίμενε πέντε χρόνια για να ανοίξει το στόμα του, δεν ξέρω τι γράφει στο βιβλίο του, διότι προσπαθήσαμε να το βρούμε, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει προεκλογική σκοπιμότητα στην χρονική περίοδο που μιλάει», είπε και υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος ήταν από τους σημαντικούς παίχτες «για το έγκλημα το οποίο συνετελέσθη το 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα