Οι ΗΠΑ περιορίζουν ταξίδια διπλωματών σε Ισραήλ υπό τον φόβο χτυπήματος Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περιορίσει τα ταξίδια για τους διπλωμάτες τους στο Ισραήλ εν μέσω φόβων για επίθεση από το Ιράν.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ είπε ότι το προσωπικό είχε ενημερωθεί να μην ταξιδεύει εκτός της ευρύτερης περιφέρειας της Ιερουσαλήμ, του Τελ Αβίβ ή της Μπερσέβα "με ιδιαίτερη προσοχή".

Διαβάστε επίσης: Αυτοσυγκράτηση ζητούν Ρωσία, Γερμανία και Βρετανία ενόψει απειλών του Ιράν

Το Ιράν

έχει δεσμευτεί να αντεπιτεθεί, κατηγορώντας το Ισραήλ για την επίθεση στο προξενείο του στη Συρία πριν από 11 ημέρες, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λόρδος Κάμερον τηλεφώνησε στον Ιρανό ομόλογό του για να προτρέψει να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο προξενείο, αλλά θεωρείται ευρέως ότι βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Το Ιράν υποστηρίζει τη Χαμάς, την ένοπλη παλαιστινιακή ομάδα που πολεμά το Ισραήλ στη Γάζα, καθώς και διάφορες ομάδες πληρεξουσίων σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων - όπως η Χεζμπολάχ στον Λίβανο - που πραγματοποιούν συχνά πλήγματα κατά των Ισραηλινών.

Στους νεκρούς στην επίθεση στο προξενείο περιλαμβανόταν ένας ανώτερος διοικητής της επίλεκτης δύναμης Quds του Ιράν στη Συρία και τον Λίβανο, καθώς και άλλες στρατιωτικές προσωπικότητες.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για να αποτραπεί η εξάπλωση του πολέμου στη Γάζα σε ολόκληρη την περιοχή.

Μιλώντας την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε το Ιράν ότι απειλεί να εξαπολύσει μια «σημαντική επίθεση» και υποσχέθηκε να προσφέρει «σιδηρά» υποστήριξη στο Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν,ipa, israil, iran