Οι εκτρώσεις στα κατεχόμενα πρώτο θέμα στον Τ/κ Τύπο

Η ανακοίνωση χθες της απόφασης του “κακουργιοδικείου” Κερύνειας για την υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων σε ιδιωτική κλινική, με τρεις ενόχους και επιβληθείσες ποινές μικρές, όπως σχολιάστηκε, και τρεις, εκ των κατηγορουμένων, που αθωώθηκαν, μεταξύ των οποίων το ζευγάρι που ήταν ιδιοκτήτες της κλινικής, είναι το κύριο θέμα σήμερα στον τ/κ Τύπο. Πάνω από ένα χρόνο τώρα, η υπόθεση αυτή που συγκλόνισε την τ/κ κοινότητα, εκδικάζονταν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενώ γινόταν μεγάλη συζήτηση για το πότε πρέπει ή μπορεί να σταματήσει και ποια κύηση στα κατεχόμενα, όπου δεν υπάρχει συγκεκριμένη “νομοθεσία”.

Η

“Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Ανισορροπία στην δικαιοσύνη” αναφέρεται στο αποτέλεσμα της δίκης για την υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων και γράφει ότι τρεις ύποπτοι αθωώθηκαν και τρεις κρίθηκαν ένοχοι. Αλλού γράφει ότι η απόφαση του “δικαστηρίου” για τους 6 υπόπτους έστρεψε και πάλι την προσοχή στην ποινή 9 μηνών φυλάκισης σε νεαρή γυναίκα που προέβη σε παράνομη έκτρωση, κάνοντας λόγο για ανισορροπία ποινών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα τελείται η κηδεία του Ερντογάν Ναίμ, εκ των ιδρυτών του “Μπαϊράκ”, δημοσιογράφου και συγγραφέα.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) με τίτλο “11 χρόνια στην υπόθεση των εκτρώσεων” αναφέρεται στις συνολικές ποινές που υποβλήθηκαν στους τρεις από τους έξι ύποπτους για την υπόθεση αυτή. Αλλού αναφέρεται στη μεγάλη απώλεια του Ερντογάν Ναίμ που κηδεύεται σήμερα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στον ιδρυτή του “πανεπιστημίου” εγγύς Ανατολή, Σουάτ Γκιουνσέλ δόθηκε τιμητικός τίτλος καθηγητή από την ένωση ακαδημαϊκών και το κλαμπ πρυτάνεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος” αφιερώνει ολόκληρο το πρωτοσέλιδο στη χθεσινή απόφαση του “δικαστηρίου” για την υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων και δημοσιεύει φωτογραφίες του γιατρού, της αναισθησιολόγου και της μαίας που καταδικάστηκαν αλλά και του ζεύγους των ιδιοκτητών της ιδιωτικής κλινικής όπου γίνονταν οι παράνομες εκτρώσεις, το οποίο αθωώθηκε. Γράφει επίσης ότι ο “εισαγγελέας” βρήκε την απόφαση μη ικανοποιητική και θα καταθέσει έφεση.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “3 καταδίκες 3 αθωώσεις” γράφει ότι δεν μπόρεσε να αποδειχθεί η υπόθεση ανθρωποκτονίας που αφορούσε την παράνομη έκτρωση – γέννα ενός εμβρύου 34 εβδομάδων. Αλλού γράφει ότι ένταση σημειώθηκε χθες στο “δικαστήριο” Λευκωσίας που εξέταζε την υπόθεση τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη πέρυσι. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος που είχε ανακόψει την πορεία μοτοσικλέτας προκαλώντας το θάνατο του μοτοσικλετιστή, κρίθηκε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες, αλλά η ανακοίνωση της ποινής αναβλήθηκε για την Παρασκευή γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας του θύματος. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί μέσω της “επίσημης εφημερίδας του κράτους”, άρχισε ήδη να εφαρμόζεται η αύξηση 26,5% στα κόμιστρα στις “δημόσιες συγκοινωνίες”.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Το δάκτυλο που έκοψε η δικαιοσύνη!” (σσ εννοεί ότι οι ποινές ήταν μικρότερες της περίστασης) γράφει ότι η υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων ολοκληρώθηκε μετά από 396 μέρες. Αλλού γράφει ότι στην δίκη για τον θάνατο του μοτοσικλετιστή Τζουμά Μαγούσαλι, ο πατέρας του λιποθύμησε από την ένταση και έγινε προσπάθεια να λιντσάρουν τον Ογιά Γκιοζ που κρίθηκε ένοχος για το θανατηφόρο δυστύχημα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δήλωση του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη ότι “πέσαμε στην παγίδα του ΕΛΑΜ, ήταν λάθος”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα