Οι Ασσιώτες καλούν τον Ακιντζί να κάνει τα λόγια πράξεις

Να γίνουν επιτέλους τα ευχολόγια πράξη τα ευχολόγια και να ζητήσει από αυτούς που έκαναν τις μετακινήσεις οστών αγνοουμένων από το Ορνίθι και αλλού να υποδείξουν και τους νέους χώρους ταφής των οστών των αγνοουμένων, ζητά από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί η Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων Άσσιας.

Σε ανακοίνωση της η Επιτροπή αναφέρει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό και αγωνία, τη συζήτηση γύρω από το θέμα των αγνοούμενων και την ειδική αναφορά σε σχέση με τους 70 αμάχους αγνοούμενους της Άσσιας που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στο Ορνίθι και ακολούθως οργανωμένα και

εσκεμμένα μετακινήθηκαν τα οστά τους σε άγνωστο σημείο και υπενθυμίζει ότι εδώ και 18 μήνες εκκρεμεί από πλευράς ΔΕΑ η έναρξη διερευνητικών εκσκαφών στον πιθανό νέο χώρο ταφής των οστών, σύμφωνα με την πληροφορία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πολίτης τον Φεβρουάριο 2016.

Η Επιτροπή σημειώνει ότι η πρόσφατη αγωνιώδης έκκληση του Ανδρέα Παράσχου προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ακιντζί με άρθρο του στις 13/8/17 στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», να τεθεί το θέμα των αγνοουμένων σε εντελώς νέα βάση και σε ύψιστη προτεραιότητα με στόχο την άμεση επίλυση του χρονίζοντος αυτού δράματος, πέραν των οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων και καθαρά εντός ενός ανθρωπιστικού πλαισίου, είναι άποψη την οποία συμμερίζεται απόλυτα.

Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι στη δήλωση του εκπροσώπου του κ. Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού, διακρίνει τις ίδιες σκοπιμότητες με τις οποίες εδώ και 10 χρόνια έρχεται αντιμέτωπη μέσα από τις πολυάριθμες επαφές της με την ΔΕΑ.

Η Επιτροπή απευθύνεται στον Μουσταφά Ακιντζί με το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν να ζητά από μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένου και ενός δημοσιογράφου, να του υποδείξουν το σημείο ταφής των οστών που μετακινήθηκαν από τους δυο ομαδικούς τάφους στο Ορνίθι, όταν αποδεδειγμένα με επιστημονικά τεκμήρια έχει επιβεβαιωθεί η οργανωμένη μετακίνηση». Και διερωτάται κατά πόσο υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα οι τουρκοκυπριακές αρχές να μην γνωρίζουν τίποτα ή αν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα ότι μια τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε απόσταση 3-4 χιλιόμετρα από την έδρα της 28ης Μεραρχίας του τουρκικού στρατού και να μην πάρει κανένας χαμπάρι».

«Κανένας νοήμων και καλόπιστος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να πιστέψει μία τέτοια εκδοχή. Ούτε κι εμείς. Ούτε και οι συγγενείς των εκατοντάδων αγνοουμένων που έτυχαν ανάλογης διαχείρισης όπως πολύ καλά θα πρέπει να γνωρίζετε», αναφέρει προς τον κ. Ακιντζί η Επιτροπή.

«Αναμένουμε ότι τα ευχολόγια επί τέλους θα γίνουν πράξη. Έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε από αυτούς που έκαναν τις μετακινήσεις από το Ορνίθι και αλλού να υποδείξουν και τους νέους χώρους ταφής των οστών των αγνοουμένων», προσθέτει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα