Θέματα διασποράς συζήτησαν αντιπροσωπείες Ελλάδας-Κύπρου

Θέματα διασποράς συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε η Προεδρεύουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, με τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο στα πλαίσια του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής,

η κ. Κουκουμά αναφέρθηκε στην κυπριακή διασπορά ανά το παγκόσμιο, τονίζοντας ιδιαίτερα την αυξημένη τάση των τελευταίων ετών ανάμεσα στους νέους να επιλέγουν την εγκατάστασή τους στο εξωτερικό για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης, ένεκα της οικονομικής κρίσης που έπληξε και την Κύπρο.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα το σημαντικό ρόλο του Ελληνισμού της διασποράς στην προώθηση του δίκαιου αγώνα της Κύπρου και την ανάγκη να ενδυναμωθούν οι δεσμοί με τους αποδήμους ακόμα περισσότερο, εγκύπτοντας μεταξύ άλλων και στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης εξήρε τη στενή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους απόδημους των δύο χωρών και ιδιαίτερα στην προσπάθεια για διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού τους.

Αναφέρθηκε δε στις εκατέρωθεν σχετικές θεσμικές δομές και την αμοιβαία επιθυμία και βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τόσο μεταξύ των δύο χωρών, περιλαμβανομένων των δύο Κοινοβουλίων, όσο και με την ίδια την ομογένεια, προς όφελος των κοινών αγώνων και στόχων.

Ανταλλάγηκαν, τέλος, απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, καθώς και για επιμέρους πτυχές του προβλήματος, κυρίως δε τις ανθρωπιστικές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα