Οι "Ξεχασμένες Νύφες" αφήνουν τα Ίχνη τους στις 7 Μαϊου

Η Pembe Mentesh γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από Τουρκοκύπριους γονείς οι οποίοι μετανάστευσαν εκεί στης αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα.

Οι πολύχρωμες ιστορίες της μητέρας για τα χρόνια που πέρασε στην Κύπρο σαν παιδί, υπήρξαν ο συνεκτικός κρίκος της Pembe με το νησί και την εδώ οικογένειά της, από πολύ μικρή ηλικία.

Η Pembe είναι ειδική σε θέματα επικοινωνίας με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στο χώρο των media,

των δημοσίων σχέσεων, της εκστρατείας και της διαχείρισης διάφορων προγραμμάτων. Επέστρεψε στη Κύπρο το 2006, με αρχικό σκοπό να μείνει για ‘λίγα χρόνια’, και από ότι φαίνεται, δέκα χρόνια αργότερα, ένα σύζυγο και δύο παιδιά, μάλλον θα μείνει για λίγο παραπάνω!

Η Pembe έχει εργαστεί για τον οργανισμό UNDP στην Κύπρο, τη Νεα Υόρκη και το Αμμάν, σε διάφορα προγράμματα προώθησης της ειρήνης, έχοντας σαν επίκεντρό της δουλειάς της θέματα που αφορούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το φύλο, την νεολαία και την επικοινωνία. Ενόσω ζούσε ακόμη στην Αυστραλία εργάστηκε σε τοπικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς τόσο σε θέματα εκπαίδευσης, όσο και σε κοινότητες αυτοχθόνων. Εκτός από τη συμμετοχή της σε εκστρατείες για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών, η Pembe ασχολείται ενεργά με ομάδες για το φύλο στην Κύπρο αλλά και διεθνώς, σε διάφορους μή κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αυτό το διάστημα η Pembe δουλεύει για το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Forgotten Brides” σαν ερευνήτρια, πρωταγωνίστρια και blogger. Μέσα από το ντοκιμαντέρ γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση των Ιχνών της ιστορίας της οικογένειάς της και πιο συγκεκριμένα της θείας της, αδερφής του παππού της.

Μπορείτε να διαβάσετε το blog για το ντοκιμαντέρ εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα