Τι μπορεί να πει ένας Μηχανολόγος στο TEDxNicosia;

To ΤEDx αφορά ιδέες που αξίζει να μοιραστούν ή να διαδωθούν. Επιλέγονται να μιλήσουν σε αυτό άνθρωποι των οποίων η ζωή παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον. Τι θα μπορούσε να πει ένας μηχανολόγος, που να αξίζει να διαδωθεί;

Ο Αντώνης Κουντούρης σπούδασε Μηχανολογία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Ελλάδας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές με θεματολογία τη μελέτη θερμομονωτικών προϊόντων στο τμήμα Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι

υποψήφιος διδάκτωρ Μηχανολογίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μελετώντας την ανάπτυξη δομικών υλικών από απόβλητα πολυμερών υλικών. Εργάζεται στην οικογενειακή βιομηχανία Nicolaides &Kountouris Metal Company Ltd από το 2009, ως υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης.

Ήταν διευθυντής έργου παραγωγής καινοτόμου οικοδομικού προϊόντος προερχόμενο από τα πλαστικά βιομηχανικά απόβλητα της εταιρείας, για το οποίο η εταιρεία το 2014 έλαβε το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στον τομέα Μεταποίησης καθώς και το Βραβείο Οίκο-Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Οικο-Καινοτομίας, Inneon (2016).

Επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον και ευαισθησία σε θέματα δημιουργικής σκέψης, ευαισθησία η οποία τον οδήγησε στην εθελοντική διοργάνωση παρουσιάσεων σε παιδιά του δημοτικού, που προωθούν τη δημιουργικότητα καθώς και στην συγγραφή και έκδοση (Δεκέμβριος 2015) ενός βιβλίου με τίτλο «Περί Δημιουργικότητας … με τη ματιά ενός 30άρη».

Ελάτε στο TEDxNicosia, Σατιρικό Θέατρο, Σάββατο, 7 Μαΐου να κρίνετε μόνοι σας εάν αυτό που θα πει αξίζει να το μοιραστείτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα