Οι 5 πιο χρωματιστές πόλεις στον κόσμο

Σπάνια θα αντικρίσουμε πόλεις ή χωριά, που τα χαρακτηρίζει ένα συγκεκριμένο χρώμα. Έτσι, το perierga.gr μας συστήνει τις πιο μονόχρωμες πόλεις που υπάρχουν παγκόσμια.

Juzcar, Ισπανία

Η πόλη Juzcar βρίσκεται νότια της Ισπανίας και έγινε μπλε όταν οι 220 κάτοικοί της έβαψαν όλα τα κτίρια για την πρεμιέρα της ταινίας «Στρουμφάκια» το 2011. Μετά από καιρό, κλήθηκαν να ψηφίσουν κατά πόσο συμφωνούν ή όχι να μείνουν τα κτίρια με

αυτό το χρώμα, όπου η πλειοψηφία είπε ναι. Έτσι, πολλοί θέλουν να επισκεφθούν τη μοναδική αυτή πόλη.

Jaipur, Ινδία

Το Jaipur ή αλλιώς η ροζ πόλη, περιέχει μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική δομή από το 1863 όταν ο λαός θα υποδεχόταν τον πρίγκιπα Αλβέρτο και τη βασίλισσα Βικτώρια. Τα κτίρια είναι φτιαγμένα από ροζ ψαμμίτη όπου και οφείλουν το χρώμα της πόλης. Έτσι, το Jaipur καθίσταται κι αυτό στις πιο χρωματιστές πόλεις του κόσμου.

Izamal, Μεξικό

Η γνωστή ως κίτρινη πόλη, Izamal, ανήκει στη μεξικάνικη πολιτεία Γιουκατάν και οι κάτοικοί της ανέρχονται στις 15.000 . Ο καθένας μπορεί να αντικρίσει το μουσταρδί χρώμα το οποίο επικρατεί παντού. Ο λόγος που όλα βάφτηκαν έτσι, είναι διότι το σήμα κατατεθέν στην πόλη αυτή που είναι το μοναστήρι, είναι κατακίτρινο.

Collonges-la-rouge, Γαλλία

Δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται από τις πιο όμορφες περιοχές της Γαλλίας. Η πόλη Collonges-la-rouge, «περηφανεύεται» για το κοκκινωπό χρώμα των σπιτιών της και ο λόγος που το χρώμα είναι τέτοιο είναι διότι φτιάχτηκαν από τον τοπικό κόκκινο ψαμμίτη.

Jodhpur, Ινδία

Στην έρημο Thar της Ινδίας, βρίσκει κανείς την μπλε πόλη Jodhpur. Ο λόγος για το χρώμα της είναι άγνωστος, εντούτοις πολλοί υποστηρίζουν πως οφείλεται στο διαχωρισμό των κατοίκων εκεί σχετικά με τα επαγγέλματά τους.

Πηγή: perierga.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα