Στην Κύπρο φτάνει την Πέμπτη ο Γιούνκερ

Στην Κύπρο αναμένεται την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Juncker στο νησί από τη στιγμή που έγινε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον Πρόεδρο θα συνοδεύει ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο Πρόεδρος Juncker θα συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την Πέμπτη για να συζητήσουν

τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας και το πώς η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη.

Ενεργειακά ζητήματα και η πρόοδος των συνομιλιών για το Κυπριακό θα είναι επίσης βασικά θέματα των συζητήσεων. Τη δεύτερη μέρα, ο Πρόεδρος Juncker θα απευθυνθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει το Γιαννάκη Ομήρου, Πρόεδρο της Βουλής, και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων τα οποία αντιπροσωπεύονται στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος Juncker θα συναντήσει επίσης το μεσημέρι τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci με τον οποίο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, το πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την τουρκοκυπριακή κοινότητα να προετοιμαστεί για την περίοδο μετά τη διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος. Ο Πρόεδρος Juncker και οι δύο ηγέτες θα έχουν κοινό γεύμα εργασίας στη Νεκρή Ζώνη της Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα