Οφειλές 1,8 δις στο ισπανικό ποδόσφαιρο!

Σε ιλιγγιώδη επίπεδα φτάνουν οι οφειλές των 40 ομάδων στις δύο μεγάλες κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου, παρά τη μείωση των χρεών προς την εφορία τα τελευταία χρόνια. «Καθαρές» Μπαρτσελόνα και Ρεάλ...

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία έγιναν γνωστά για τα οικονομικά των ισπανικών ομάδων, τα οποία δείχνουν τις πολύ μεγάλες οφειλές που υπάρχουν αλλά και τη βελτίωση που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Κι αυτό γιατί ενώ το 2012 τα χρέη προς την εφορία έφταναν τα 650 εκατ. ευρώ, μετά από τέσσερα χρόνια το συγκεκριμένο

νούμερο έχει μειωθεί σχεδόν κατά 420 εκατ. ευρώ, πέφτοντας μεταξύ 210-230. Όπως σημειώνεται δε η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχουν καμία απολύτως οφειλή προς την εφορία, αντιθέτως το 70% της προαναφερθείσας οφειλής προέρχεται από τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Εσπανιόλ, Βαγιαδολίφ, Έλτσε, Μαγιόρκα και Σαραγόσα.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα χρέη των ισπανικών συλλόγων προς τρίτους κι εδώ το νούμερο φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ένα ποσό της τάξης των 1,8 δις. ευρώ, το οποίο κι αφορά και τις 40 ομάδες της Primera και της Segunda Division (εκτός των Μπαρτσελόνα Ρεάλ που εμφανίζονται "καθαρές") και σχετίζεται με κάθε είδους έλλειμμα ή οφειλή κι όχι μόνο χρέη προς το κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα