Όχι κύριοι! Η Τουρκία φταίει και όχι οι Ελληνοκύπριοι

Τα σαράντα και πλέον χρόνια της συνεχιζόμενης εισβολής και κατοχής ίσως για κάποιους να μην ήταν αρκετά. Γιατί ίσως τους βοηθούν.

Με την αλληλοκατηγορία, των μεν και των δε. Το λαϊκισμό μέσα από τον οποίο κτίζουν όνειρα τα οποία καταρρέουν. Διότι τέτοια όνειρα δεν έχουν μια βάση, κοινή και μελετημένη.

Άλλο ένα ναυάγιο για την επίτευξη λύσης και τερματισμό του εγκλήματος, με το όνομα της εισβολής στις 20 Ιουλίου το 1974 και με θύμα την πατρίδα μας και όλους τους συμπατριώτες μας που θέλουν να δουν την Κύπρο ελεύθερη

από στρατεύματα και ενωμένη, ειρηνική. Ένα ακόμα αδιέξοδο για το οποίο και πάλι ευθύνεται ο εγκληματίας του τότε. Η Τουρκία.

Και στις ελεύθερες περιοχές το παιχνίδι μεταξύ πλευρών συνεχίζεται. Στο εάν ακούγαμε τους τάδε θα ήμασταν έτσι. Εσύ έδωσες τόσα. Αυτός είναι προδότης και εσύ αποδέχεσαι τη διχοτόμηση. Ένα παιχνίδι για τα μάτια του κόσμου, από το οποίο λείπει η ουσία.

Όχι κύριοι! Ο τάδε δεν δέχεται την διχοτόμηση. Οι τάδε ίσως έχουν να πουν κάτι σημαντικό και χρήσιμο. Αυτός ο προδότης, θέλει την Κύπρο ελεύθερη. Αυτός ο άλλος έδωσε τόσα για να πάρει κάτι.

Ψάξατε ποτέ ποιος φταίει; Ναι! Η Τουρκία. Η Τουρκία φταίει που λες τον τάδε προδότη και πως δέχεται τη διχοτόμηση της πατρίδας του. Η Τουρκία που βολεύεται με τις παρωπίδες του δεν ακούμε κανένα, εκτός από το κόμμα. Η Τουρκία φταίει που αυτός ο άλλος έδωσε τόσα, αλλά τελικά δεν πήρε τίποτα. Και εσείς. Που δεν κάθεστε μαζί να δείτε πως θα πάρουμε κάτι θετικό από μια διαπραγμάτευση, και πως θα δώσουμε όσα πιο λίγα γίνεται. Πως θα αποφύγουμε τις υποχωρήσεις αυτές. Όσο βολεύει κάποιους να προκαλούν εντάσεις στα στούντιο ενώ συζητούν για κάτι πολύ σημαντικό, άλλο τόσο βολεύει και τον Ακκιντζί και την Τουρκία που κρύβεται πίσω από κάθε του λέξη. Διότι απομακρυνόμαστε έτσι από το κλειδί της λύσης και ρίχνουμε το μπαλάκι μεταξύ μας. Σαν γήπεδο τένις, μια εδώ και μια εκεί.

Ας εστιάσουμε στο ότι ο ΟΗΕ δεν δήλωσε ξεκάθαρα ποιος φέρει την ευθύνη για το ναυάγιο και έδωσε ευχές για καλή συνέχεια σε ό,τι κάνουν οι δυο πλευρές. Ας εστιάσουμε στο ότι ο Ακκιντζί δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από φερέφωνο του σουλτάνου Ερτογάν και δηλώνει ότι έχει τη συνείδηση του καθαρή, διότι δεν φταίνε ο στρατός και οι εγγυήσεις. Στο ότι κατά Τσαβούσογλου ευαγγέλιο, η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε αλλά οι Ελληνοκύπριοι δεν είναι τελικά καλά παιδιά, για να δεχτούν τις εγγυήσεις.

Όλα βρίσκονται σε μια λεπτή κλωστή. Ας βγάλουμε από το μυαλό μας τις ψήφους, τα ποσοστά και τις προεδρικές για λίγο και ας αντιμετωπίσουμε μαζί την Τουρκία. Κατάματα και ενωμένοι. Αυτή είναι η μόνη λύση.

*Ο Συνέσιος Φωτίου είναι Αντιπρόεδρος ΝΕΔΗΚ Λάρνακας

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα