Σε εξέλιξη κυπριακή έρευνα για τα Panama Papers

Στην έκθεση για τα Panama papers φιγουράρουν οι 4 μεγαλύτεροι λογιστικοί οίκοι στον κόσμο: Deloitte, PricewaterhouseCoopers, EY και KPMG.

Την ολοκληρωμένη έκθεση για το παγκόσμιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής παρουσίασε χθες το ΣΙΓΜΑ στις Τομές στα Γεγονότα και σύμφωνα με αυτήν οι 4 οίκοι εργάζονται με μυστικότητα προς όφελος μεγάλων εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Παναμά.

Η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε την έρευνα μετά από εισήγηση αριστερών ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής

Αριστεράς, οι οποίοι συμμετέχουν στην αρμόδια Επιτροπή.

Η Αντιπροσωπεία συναντήθηκε χθες με τους Υπουργούς Οικονομικών και Ενέργειας τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και επικεφαλής εποπτικών αρχών, εκπροσώπους συνδέσμων τραπεζών και δικηγόρων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, το τμήμα Φορολογίας έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των πληροφοριών που έχουν δημοσιευθεί. Έχει ετοιμάσει επίσης εργασία διαχείρισης κινδύνου σε συνδυασμό με άλλη πληροφόρηση που κατέχει το Τμήμα, όπως ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη μέλη και άλλες ενδοκυβερνητικές πηγές που υπάρχουν.

Μέσα από την ερευνά το Τμήμα Φορολογίας έχει καταλήξει σε αριθμό φορολογουμένων που αυτή τη στιγμή ελέγχονται χωρίς μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με το Τμήμα Φορολογίας, μέχρι τώρα έχουν σταλεί 700 επιστολές, ενώ ο αριθμός αυτός πιθανόν να αυξηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των ελέγχων.
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για έμμεση ανάμειξη. Δεν παρατηρείται κάποια άμεση ανάμειξη Κυπρίων, αλλά ακόμα είναι όλα ρευστά

Παρόμοιες έρευνες για το θέμα πραγματοποιεί μεταξύ άλλων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η ΜΟΚΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα